H συμφωνία των Πρεσπών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Σκοπιανό-Μακεδονικό πρόβλημα, ξεκινά από λάθος βάση, που είναι η μία ονομασία για όλες τις χρήσεις.
Θα έπρεπε να υπήρχαν 3 ονομασίες: μία η διεθνής, άλλη εντός Σκοπίων, και μία τρίτη, πώς θα τους λέμε στην Ελλάδα.
Εμείς πρέπει να τους λέμε ‘Σκόπια’ και ‘Σκοπιανούς’ , αλλά αυτοί εντός της χώρας τους μπορούν να λέγονται όπως θέλουν…

Αλλά επειδή δεν υπάρχει αρκετό μυαλό στους πολιτικούς για να δεχτούν τριπλή ονομασία, τότε θα πρέπει η μία ονομασία να είναι μιά μεσαία λύση, με αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Και η μόνη ονομασία είναι η: Βόρεια Μακεδονία.
Είναι κάτι που βολεύει αυτούς, αλλά κυρίως βολεύει εμάς (!!!), αφού υπονοεί πως σε λίγα χρόνια θα τους ελληνοποιήσουμε, καθώς όλοι ξέρουν πως η λέξη Μακεδονία είναι αρχαία Ελληνική, όπως και όλη η περιοχή , όλη η χερσόνησος του Αίμου, όλα τα Βαλκάνια ήταν ελληνικά κατά την αρχαιότητα…

Μέχρις εκεί.
—-Δεν έχουν δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες, ούτε καν Βορειομακεδόνες. Ας βρουν άλλο όνομα: π.χ. Σκοπιανοί, Βαρδάρηδες, Νοτιοσλαύοι, κλπ.
Είναι ψέμα πως το Nationality σημαίνει απλώς τον κάτοικο μιας χώρας, κάτι σαν υπηκοότητα!. Nation σημαίνει έθνος, ιθαγένεια, γένος ,καταγωγή.
—Ούτε και έχουν δικαίωμα να λέγεται η γλώσσα τους ‘μακεδονική’. Ας λέγεται Νοτιοσλαυική.
Αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα, αν πρόκειται να υπάρχουν ονομασίες για όλες τις χρήσεις.
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι παράλογη, είναι λάθος!

Όμως ας είμαστε ρεαλιστές…
Η Ελλάδα έστω κι αν έχει μεγάλο και ένδοξο παρελθόν, σήμερα είναι μια μικρή και αδύναμη χώρα . Και λόγω χρέους υποχρεούμαστε να κάνουμε ό,τι θέλουν οι δανειστές, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, είμαστε ‘της καρπαζιάς’…
Δυστυχώς, θα ψηφιστεί η συμφωνία, κατόπιν πιέσεων, όπως έγινε και στα Σκόπια. Δυστυχώς δεν θα αφήνουν την Κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα.

Το βασικό καλό που έχει φέρει η συμφωνία, είναι η σύμπνοια του 60-70% των Ελλήνων, και μάλιστα από όλες τις ιδεολογίες και τα Κόμματα (!!!)
Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι πλέον ο εθνάρχης , ξεπέρασε τον Καραμανλή! Είναι μεγάλη επιτυχία που όλος ο λαός αντιπαθεί τα κόμματα, που όλα με τον τρόπο τους ‘πούλησαν’ την Μακεδονία.

Αλλά ας αφήσουμε τον ενθουσιασμό, και ας μιλήσουμε με ρεαλισμό…
Μακάρι η άδικη αυτή συμφωνία, σχετικά με το ‘μακεδονικό’, να μας πεισμώσει, και να γίνει αφορμή να ξυπνήσει ο κοιμισμένος Έλληνας, ώστε να αγαπήσουμε την πατρίδα μας πέρα από κόμματα , πολιτικούς , ιδεολογίες, και φανατισμούς .
Είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε την ήττα σε νίκη.

Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία.