«Mission Καλαμάτα»: Το 1ο Θεματικό Εργαστήρι για μεταφορές και αστική κινητικότητα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το 1ο Θεματικό Εργαστήρι, με αντικείμενο: «Μεταφορές – Αστική Κινητικότητα», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Χρ. Μαλαπάνης», στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης. Η συνάντηση εντασσόταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας σύνταξης της πρότασης υποψηφιότητας του Δήμου Καλαμάτας στο δίκτυο των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030.

Παρέμβαση κατά τη διάρκεια των εργασιών του Θεματικού Εργαστηρίου υπήρξε από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος και αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας από πλευράς Δήμου και στις στοχεύσεις που έχουν τεθεί. Στο πάνελ συντονισμού ήταν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης και ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Παπαευσταθίου, ενώ εισήγηση υπήρξε από τον μελετητή του ΣΒΑΚ, Στέλιο Ευσταθιάδη, με μία σειρά από ζητήματα να τίθενται προς συζήτηση, όσον αφορά την κινητικότητα στην πόλη πεζών, ποδηλάτων και ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας, τη δημόσια συγκοινωνία, τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων, καθώς και το θέμα της στάθμευσης τόσο στο κέντρο όσο και στην παραλία της πόλης.

254983750 4499920516754307 1568642021314990279 n

Στη συζήτηση, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, από πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους επαγγελματικών κι άλλων φορέων της Καλαμάτας, πολιτών καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών του Δήμου, οι οποίοι με την εμπειρία τους θα συνεισφέρουν στην τεκμηρίωση της σύνταξης της πρότασης συμμετοχής στο πρόγραμμα.