O 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας το Σάββατο 29 Απριλίου 2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνει τον 21ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, το Σάββατο 29 Απριλίου 2023. Ο Αγώνας είναι αφιερωμένος στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας.

Με σύνθημα «Τρέξε και βάδισε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον αγώνα της πόλης μας», οι αθλητές, αλλά και όσοι επιδιώκουν την ευεξία, με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου, μπορούν να επιλέξουν τις παρακάτω εναλλακτικές ευκαιρίες άθλησης:

  • Αγώνας Δρόμου 10 χλμ., ώρα 18:30
  • Δυναμικό Βάδισμα, 10 χλμ. ώρα 18:30
  • Αγώνας για παιδιά και γονείς, 1,5 χλμ. ώρα 18:35.
  • Αγώνας SPECIAL OLYMPICS 1 χλμ. ώρα 18:35.

Τον αγώνα συνδιοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και η Π.Ε. Μεσσηνίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Πιστοποιημένη Διαδρομή από την A.I.M.S. Η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς των World Athletics. Οι επιδόσεις των Δρομέων θα είναι επίσημες, διεθνώς αναγνωρισμένες, και θα αναγνωρίζεται κάθε ρεκόρ που θα επιτυγχάνεται. Η διαδρομή δίπλα στην παραλία είναι ασφάλτινη και επίπεδη, γρήγορη, χωρίς υψομετρικές διαφορές και με σημείο εκκίνησης την Κεντρική Πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου 2023, στα γραφεία του ΣΔΥΜ που έχουν παραχωρηθεί προς χρήση από το Δήμο, στο ανατολικό κέντρο της πόλης, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η Kαλαμάτα είναι έτοιμη να υποδεχθεί εκατοντάδες αθλητές από όλη τη χώρα στον 21ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας. Μια διοργάνωση που έχει γίνει, πλέον, θεσμός και διαφημίζει την πόλη μας. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Καλαμάτας, φέτος αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 2.000 αθλητές να παίρνουν μέρος. Ακούμε συνέχεια για ρεκόρ φέτος στην Καλαμάτα και αυτό, αν μη τι άλλο, μας χαροποιεί ιδιαίτερα!».

Ο κ. Βασιλόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στον Αγώνα της πόλης.