Συναυλία με την πιανίστα Ερατώ Αλακιοζίδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων», που είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός σειράς από πιανιστικά ρεσιτάλ, αλλά και, γενικότερα, συναυλίες με πληκτροφόρα όργανα.

Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου, καθώς και άλλων πληκτροφόρων οργάνων, σε όλο το χρονικό του πλαίσιο, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και, ιδιαίτερα, έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.
Όλος ο κύκλος και φέτος πραγματοποιείται με τη σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «Φάρις».
Την Κυριακή 26 Μαρτίου, λοιπόν, στις 20:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, φιλοξενείται η σημαντική Ελληνίδα πιανίστα, Ερατώ Αλακιοζίδου.
Η Ερατώ Αλακιοζίδου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα Ελλήνων συνθετών του 21ου αιώνα, με τίτλο «Εικόνες σε μπλε και λευκό-Pictures in blue and white». Πρόκειται για ένα μουσικό οδοιπορικό που ξεκινά από τα έργα του καταξιωμένου Θόδωρου Αντωνίου και καταλήγει σε έργα ταλαντούχων συνθετών του σήμερα, δίνοντας το στίγμα διαφορετικών τρόπων γραφής των Ελλήνων Συνθετών. Μέρος του προγράμματος αυτού, το οποίο περιελάμβανε και έργα Ελλήνων συνθετών του 20ού αι. παρουσιάστηκε το 2014 στην Ιταλία, σε περιοδεία που πραγματοποίησε η πιανίστα προωθώντας τα έργα Ελλήνων δημιουργών. Αποτέλεσε δε το έναυσμα καταρχήν για το Ιταλικό ακροατήριο να ξεκινήσει τη γνωριμία του με τους Έλληνες συνθέτες, ενώ στόχος είναι να περιοδεύσει και σε άλλες γειτονικές χώρες της Ελλάδας.
Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στην Καλαμάτα, αποτελεί μέρος εκείνου που θα δισκογραφηθεί τον Ιούλιο του 2017, σε ξένη δισκογραφική εταιρία. Αρκετοί Έλληνες συνθέτες έχουν γράψει και αφιερώσει έργα του προγράμματος στην πιανίστα Ερατώ Αλακιοζίδου.
Τα προγράμματα των συναυλιών για την προβολή του έργου των Ελλήνων συνθετών περιλαμβάνουν έργα Θ. Αντωνίου, Γ. Κουρουπού, Γ. Κουμεντάκη, Κ. Τσουπάκη, Λ. Χατζηλεοντιάδη, Σ. Γυφτάκη, Α. Νασοπούλου, Ι. Παπαδάτου, Β. Κίτσου, Γ. Κυριακάκη, Ν. Κωσταντινίδη, Δ. Σκύλλα, Σ.Τσιλιγκιρίδη, Δ. Ανδρικόπουλου κ.ά. Ακολουθούν συναυλίες το 2017 & 2018 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στο πρόγραμμα της Καλαμάτας, θα παρουσιαστούν έργα των έργα Θ. Αντωνίου, Γ. Κουρουπού, Γ. Κουμεντάκη, Κ. Τσουπάκη, Λ. Χατζηλεοντιάδη, Σ. Γυφτάκη & Α. Νασοπούλου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.