Συναυλία Πέτρου Γαϊτάνου: «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου, με τίτλο: «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», θα αποτελέσει το σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, με το οποίο ο Δήμος Καλαμάτας θα τιμήσει την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στις 23 Μαρτίου 1821 από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Με τη σύμπραξη ορχήστρας, ο Πέτρος Γαϊτάνος θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με επιλεγμένα τραγούδια, που εκφράζουν τις έννοιες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Θα ακουστούν τραγούδια μελοποιημένα από μεγάλους Έλληνες συνθέτες, πάνω στην ποίηση Ελλήνων ποιητών: υλικό από τα έργα «Άξιον εστί» του Οδυσσέα Ελύτη και «Εις Σάμον» του Ανδρέα Κάλβου, που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» του Διονυσίου Σολωμού σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, άλλα τραγούδια – σύμβολα και, επίσης, ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος και ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου.
Είναι μια ειδικά φτιαγμένη συναυλία, με σκοπό να αναδείξει τις παγκόσμιες, αιώνιες αλήθειες της ανθρώπινης κοινωνίας, προβάλλοντας με ιδιαίτερη λαμπρότητα τη θέση και τη συμπεριφορά της Ελλάδας σε αυτές από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Συντελεστές:
Γιώργος Κωνσταντόπουλος, μπουζούκι
Γάσπαρης Μάμμας, κλαρίνο
Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί
Γιώργος Τσοκάνης, πλήκτρα
Ανδρέας Μπουτσικάκης, πιάνο, διεύθυνση ορχήστρας, ενορχήστρωση.

Επιμέλεια προγράμματος, ερμηνεία: Πέτρος Γαϊτάνος

Εισιτήριο: 10 ευρώ – Μαθητές, φοιτητές, άνεργοι (με κάρτα ανεργίας) 5 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων: την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, το βράδυ, από 17.00 μέχρι 21.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, εισιτήρια θα πωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο μεταξύ 10.00 και 13.00, ενώ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα διατίθενται εισιτήρια από 18.00 μέχρι 20.30.