Στον Άγιο Παντελεήμονα Ταϋγέτου ανέβηκε ο Ευκλής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” την περασμένη Κυριακή εξόρμησε στον Βορειοδυτικό Ταΰγετο.
Το αγαπημένο βουνό του Νικηφόρου Βρεττάκου, τον Ταΰγετο τον θέλει “Αγαθό Γέροντα”, ο οποίος “του στάθηκε όπως ο κόρφος της Μητέρας” του !!
Ο Ταΰγετος έχει πολλά όμορφα και σηματοδοτημένα μονοπάτια και αξίζει κανείς οργανωμένα, να τα περπατήσει και να τα απολαύσει.
Πενήντα δύο φυσιολάτρες του Ευκλή γνώρισαν το σκιερό μονοπάτι των 7,45 χλμ. στην πευκόφυτη περιοχή του Ποτεισιώνα, από τον Άγιο Νικόλαο έως τον Άγιο Παντελεήμονα, στο 3εθνές σημείο των Νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.
Ανέβηκαν έως εκεί, για να θαυμάσουν την καταπληκτική θέα του Λακωνικού κάμπου.
Η πρόεδρος του Ευκλή Ελένη Οικονομοπούλου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, που δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του συλλόγου καθώς και το ενεργό στέλεχος του πεζοπορικού τμήματος Διονύσιο Καλογερόπουλο, που οδήγησε με ασφάλεια τους πεζοπόρους στο μονοπάτι, επίσης τα μέλη της διοίκησης : τον Γεώργιο Ζέρβα και την Αγγελική Ματσούκα που με υπομονή ανέλαβαν τον ρόλο της ”σκούπας” και τον Γεώργιο Κότση που με το αγροτικό του υποστήριζε την ομάδα μέσα στους αγροτικούς και δασικούς δρόμους.
Τέλος ευχαριστεί τον πρόεδρο της Κοινότητας της Αρτεμισίας κ. Παναγιώτη Διονυσόπουλο, που για 3η φορά άνοιξε το Σχολείο και είδαν όλοι το ενδιαφέρον Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, που στεγάζεται σε αυτό.