Έκθεση της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καθηγητών και σπουδαστών του Ε΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.
Πρόκειται για τη δωδέκατη εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Εικαστικό Τομέα της ΚΕ «Φάρις» και την Ανωτάτη Σχολής Καλών Τεχνών, όπως επεσήμανε ο Διευθυντής του Εικαστικού Τομέα Παναγιώτης Λαμπρινίδης, που εκτίμησε πως έχουν ωριμάσει τα πράγματα για μεγάλες εκδηλώσεις και συνεργασίες, όσο και για να δημιουργηθεί στην Καλαμάτα ένα παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών.
Τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων με τίτλο «επιλογές 3» στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος»  θα γίνουν την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 20.00.
Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουνίου 2018, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας του Τομέα Εικαστικών της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας με την ΑΣΚΤ Αθήνας, με το γενικό τίτλο «πρόσθεση+». Αποτελεί συνέχεια της εκδήλωσης του 2017 με τίτλο «Ζωγραφίζοντας την Καλαμάτα», που ήταν συνεργασία με το Α΄ Εργαστήριο της ΑΣΚΤ με διευθυντή τον Άγγελο Αντωνόπουλο.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καθηγητές Μιχάλης Μανουσάκης, Κώστας Τσώλης, καθώς και οι σπουδαστές Diokles Laime Montano, Celia Rancelot, Kristina Vida, Γιώργος Διάκος, Ιωάννης Ιωαννίδης, Αναστάσης Ιωάννου, Νικολέτα Καμινάρη, Θεόδωρος Καμπιώτης,
Παύλος Καραμαρούδης, Νίκος Κομιώτης, Ιρένα Κουζμένκο, Κυριάκος Μητρόπουλος, Καλλιόπη Μιξή, Οδυσσέας Μουρέλος, Σταυρούλα Μπουλαξή, Κωνσταντίνος Νίκου, Μυρσίνη Παλαιολόγου, Τερέζα Παντσιέρι Στεπανιάν, Αναστάσιος Πατσιλινάκος, Αριστείδης Πορτούλας, Οδυσσέας Σαραφίδης, Βασίλης Στόγιας, Μανταλένα Τιγκιλή.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα παρουσιαστεί ένα χορευτικό δρώμενο από τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας. Οι πιο προχωρημένες μαθήτριες δημιούργησαν μικρά solo, τα οποία καταλήγουν σε ομαδική χορογραφία, εμπνεόμενες από τα χρώματα, το ύφος και την αίσθηση κάθε εικαστικού έργου. Υπό τον ήχο της jazz χορεύουν οι: Λόντου Νικολέτα, Μανιατέα Ροδόπη, Νίκα Ίρια, Ξυπόλιτου Σταυρίνα, Πετροπούλου Κατερίνα, Πουλοπούλου Ζωή, Σακελλαροπούλου Χαρά, Σπυροπούλου Ιωάννα, υπό την καθοδήγηση  της Διευθύντριας της Δημοτικής Σχολής Χορού Θώμης Σταμούλη.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00 έως 13.00, Τετάρτη: 17.30 έως 20.30
Διάρκεια: από 27 Απριλίου έως 16 Ιουνίου 2018
Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210 88991.