Παρουσιάστηκε η μελέτη του έργου «Μιναγιώτικο φράγμα και αρδευτικό δίκτυο»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, η παρουσίαση της εν εξελίξει μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του πολυαναμενόμενου έργου «Μιναγιώτικο φράγμα και αρδευτικό δίκτυο», στην οποία μίλησε ο εκ της ομάδας των μελετητών της εταιρείας Σύμβουλων Μηχανικών ΑΔΚ Δημήτρης Ζιώγας.

Ο Δ. Ζιώγας παρουσιάζοντας στους παρευρισκόμενους τη μελέτη του έργου, αναφέρθηκε στη δυνατότητα άρδευσης περί των 40.000 στρεμ. γεωργικής γης, γεγονός που θα ενισχύσει αισθητά την παραγωγή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ζήτησε την  εξασφάλιση της δυνατότητας ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες Λαχανάδας, Φοινικούντας και Μηλίτσας, των οποίων οι πηγές θα κατακλυσθούν εντός της λεκάνης του φράγματος από το εν δυνάμει έργο. Επιπλέον προτάθηκε η επέκταση του δικτύου προς την Τ.Κ. Αμπελόκηπων και η εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των αγροτικών οδών, τμήματα των οποίων, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, επίσης κατακλύζονται εντός της λεκάνης του φράγματος.

Στην παρουσίαση, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θεόδωρος Χαραμαράς, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, της ΔΕΥΑΠΝ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος της ΓΕΩΤΕ Πελοποννήσου Μιχάλης Αντωνόπουλος και Δημότες Πύλου-Νέστορος, έγιναν προτάσεις στον μελετητή για την καλύτερη λειτουργία του έργου και τη διευκόλυνση των αγροτών.

Η έγκριση της ΜΠΕ του εν λόγω έργου πρόκειται να μπει ως θέμα σε μελλοντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος τόνισε τα εξής: «Έργα τα οποία διασφαλίζουν την προοπτική της γεωργικής ανάπτυξης της περιοχής μας θα είναι για εμάς πάντα σημαντικά. Ένα έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους».