ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Γιώργος Λούκας: “Ο Τριφυλιακός αμπελώνας μπορεί να γίνει διεθνώς ανταγωνιστικός εστιάζοντας στην ετικέτα και το κλίμα που ευνοεί ποικιλίες κρασιού”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ανάδειξη του Τριφυλιακού αμπελώνα και των εύγευστων και ποιοτικών οίνων που παράγονται στην περιοχή είναι ο στόχος της διοργάνωσης «Οινοποιήματα 2019». Η διοργάνωση γίνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Κυπαρισσία και στο έχει να γίνει θεσμός.

Ο Νίκος Ιμιρζιάδης υπεύθυνος του Παλιού νερόμυλου τόνισε ότι “προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα θεσμό για το τριφυλιακό κρασί σε ένα ιδανικό τόπο με το κλίμα, το έδαφος, την θάλασσα που ευνοούν τους αμπελώνες ώστε να έχουμε καλές αποδόσεις” για να προσθέσει “ότι οι αναδείξεις των ντόπιων οινοποιών είναι αρκετές κάθε χρόνο με εξαγωγές στην Ευρώπη, νιώθουμε ότι υποστηριζόμαστε από τους ίδιους”. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Παρασκευόπουλος και ο κ. Ξυγκώρος από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας που εστίασαν στην μελλοντική αξία του τριφυλιακού οίνου ώστε να καταστεί πιο ανταγωνιστικό στις αγορές με επώνυμες ετικέτες.

Το ζεστό κλίμα ευνοεί ποικιλίες που μπορούν να γίνουν διεθνώς ανταγωνιστικές.

Από την πλευρά του ο διεθνώς βραβευμένος δοκιμαστής κρασιών sommelier που μίλησε αποκλειστικά στην σελίδα μας και στον Παλμό 90,5 FM, δήλωσε ότι “το επάγγελμα αυτό είναι διεθνώς κατοχυρωμένο που αφορά την γευσιγνωσία μέχρι το σωστό σέρβις για το κρασί, η ομιλία μου αφορούσε κυρίως το πως μπορούμε να απολαύσουμε το κρασί με την σωστή θερμοκρασία, το σέρβις, το σωστό ποτήρι και φαγητό ενώ ο καταναλωτής χρειάζεται να ξέρει πως μπορεί να ευχαριστιέται το κρασί του” για να προσθέσει ότι “ο τριφυλιακός αμπελώνας είναι ο μοναδικός στο κόσμο που είχε ως ποικιλία το πασίγνωστο καμπερνέ κατά κύριο λόγο, υπάρχουν άλλες τοπικές ποικιλίες όπως το φιλέρι που δεν έχουν τόσες δυνατότητες ακόμα όσο άλλες ποικιλίες, η ανάπτυξη αυτής της ποικιλίας ως μοναδική σε ποιότητα που ταιριάζει στο κλίμα δείχνει ότι η περιοχή μπορεί να γίνει διεθνώς ανταγωνιστική σε ποικιλίες που αντέχουν στο ζεστό κλίμα που τις ευνοεί, με πλούσια χαρακτηριστικά και αρωματικά ώστε να γίνουν εξαγωγικά προϊόντα με κύρος”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ