Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεδρίασε την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 13:00 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας διεξήχθη .

Τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων έλαβε αποφάσεις, είναι τα εξής:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

1. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσίας «Δαπάνες διαχείρισης αδέσποτων ζώων (2018)». Πρόκειται για υπηρεσία προϋπολογισμού 29.983,20 ευρώ με το ΦΠΑ και ο σχετικός διαγωνισμός συνεχίζεται με έναν κτηνίατρο, καθώς ο δεύτερος που είχε υποβάλει προσφορά, δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή.
2. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την «Ασφάλιση μεταφορικών μέσων έτους 2018», προϋπολογισμού 39.000 €. Εγκρίθηκε η κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία Αφοί Αρβανιτίδη ΑΕ.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

3. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για το έργο «Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Καλαμάτας». Εγκρίθηκαν όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 120.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Η μελέτη αφορά στη συντήρηση των αγροτικών χωματόδρομων σε όσες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες χρειασθεί, καθώς και των ορεινών με βραχώδη καταστρώματα αγροτικών οδών, μέσου πλάτους 4 μέτρων, στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.

ΜΙΣΘΩΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

4. Έγκριση μελέτης και κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για τη «Μίσθωση αυτοκινήτων και μηχανημάτων 2018». Εγκρίθηκαν, αναφορικά με διαγωνισμό προϋπολογισμού 74.363 ευρώ με το ΦΠΑ, ώστε ο Δήμος Καλαμάτας να ενοικιάζει φορτηγά αυτοκίνητα, φορτωτές, JCB, γκρέιντερ, φορτωτάκια, καλαθοφόρα, τσάπες κ.λπ., για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΣΚΙΑ

5. Εγκρίθηκε η συνέχιση χορήγησης υποτροφιών από το Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά στους εξής φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018:
• Ζέρβα Μαρία του Δημητρίου,
• Σπηλιόπουλο Απόστολο του Αναστασίου,
• Παρασκευόπουλο Παναγιώτη του Φωτίου,
• Ζυγουράκη Ελένη – Άννα του Διονυσίου,
• Φαν Νίκερκ Ναταλία του Ιωάννη,
• Μπούχαλη Βασίλειο του Ευαγγέλου,
• Ηλιοπούλου Μαρία του Αγγέλου, καθώς και η ανάδειξη νέων υποτρόφων, για την ίδια περίοδο, που είναι οι εξής:
• Σαραντοπούλου Δανάη – Ευσταθία του Δημητρίου και
• Σεντεμέντε Μαγδαληνή του Βασιλείου.
Κάθε υποτροφία αντιστοιχεί σε ποσόν έως 400 ευρώ ανά μήνα.