Α. Φειδά: «Δίνουμε μάχη για να κρατήσουμε όρθια την Boxer»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αποφασισμένη να κερδίσει τη μάχη για την εξυγίανση της Boxer Φειδάς εμφανίζεται η κα. Ασημίνα Φειδά – Νταή.

Η κα. Φειδά μιλώντας στο mononews.gr υπογραμμίζει την ανάγκη να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες διάσωσης της ιστορικής υποδηματοποιίας και δηλώνει πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια να κρατήσει όρθια την επιχείρησή της.

Όπως λέει η ίδια, σε δυο χρόνια συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας από τον Δ. Φειδά και σκοπεύει να τα γιορτάσει με την επιχείρηση ανοιχτή και σε πλήρη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την κα. Φειδά, είναι κρίμα να χαθεί μια βιοτεχνία που συνεχίζει να πουλάει εντός και εκτός συνόρων εξαιτίας της αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος να προσφέρει την απαραίτητη ρευστότητα και το κεφάλαιο κίνησης.

«Δεν έχουμε πρόβλημα πωλήσεων. Αντίθετα δεν μπορούμε να έχουμε το απαραίτητο κεφάλαιο για να προμηθευτούμε τις πρώτες ύλες για να παράξουμε… », σημειώνει η κα. Φειδά.

Μάλιστα, προκειμένου να μην σταματήσει στιγμή η παραγωγική διαδικασία που θα ισοδυναμούσε με την απόλυτη καταστροφή η διοίκηση της εταιρείας έφθασε στο σημείο να προτείνει στις τράπεζες να πληρώσουν οι ίδιες τους προμηθευτές της…

Η κατάσταση όπως επισημαίνει η κα. Φειδά παραμένει οριακή και η διαδικασία εξυγίανσης επείγει να ξεκινήσει άμεσα. «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Πρέπει τα πράγματα να προχωρήσουν πιο γρήγορα καθώς τώρα ξεκινάμε το δειγματισμό για το επόμενο καλοκαίρι», υπογραμμίζει με έμφαση.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση εξυγίανσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με βάση το άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα, έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της πλειονότητας των προμηθευτών της. Η αίτηση έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί στις 25 Οκτωβρίου.

Το σχέδιο εξυγίανσης, σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει την αποπληρωμή χωρίς κούρεμα των οφειλών της Boxer προς όλους τους σύμφωνους πιστωτές της (εκτός από μερίδας προμηθευτών που θα υποστούν κούρεμα 90%) καθώς και πρόσθετη χρηματοδότηση.

Όσον αφορά στις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα αποπληρωθούν σε 180 δόσεις ενώ οι οφειλές προς τους εργαζομένους θα διακανονιστούν σε 24 δόσεις.

homepage