Ενημέρωση για τον μητρικό θηλασμό στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι Μαίες του Γυναικολογικού Ιατρείου, της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, Σοφία Κουμουνδούρου και Χρυσούλα Χριστοπούλου, με αφορμή την συμμετοχή του Νοσοκομείο της πόλης στην εορτασμό της Παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού ενημέρωσαν το κοινό την Παρασκευή για την ωφέλεια του μητρικού γάλακτος.

Όπως έχει επισημανθεί από την Γυναικολογική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος, το Μητρικό Γάλα αποτελεί πηγή ζωής τόσο στο νεογέννητο, όσο στη μητέρα. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κεντρική Πλατεία Κυπαρισσίας, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον Μητρικό Θηλασμό. Οι μαίες έδωσαν στο κοινό χρήσιμες συμβουλές, στις γυναίκες και ιδίως τις νέες μητέρες για την καθιέρωση του μητρικού θηλασμού.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών κάποια στιγμή το πρωί μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Κατσίβελας, πλαισιωμένος από αντιδημάρχους, η Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Σταματία Αλεξοπούλου, ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών του ιδρύματος κ. Θεόδωρος Ντέντες.

Γ.ΜΠ