Η Ελλάδα του Πολιτισμού & της Παράδοσης…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H Έκθεση Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός – 5η Διοργάνωση θα ανοίξει τις πύλες της την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Εκατομμύρια Έλληνες σήμερα είναι οι εκφραστές του λαϊκού πολιτισμού σε οποιαδήποτε μορφή του. Ήθη, έθιμα και παραδόσεις, που εντοπίζονται βαθιά στο χρόνο και σε όλο τον ελληνικό χώρο συνυφασμένα με τις ανθρώπινες αξίες και τις ηθικές αντιλήψεις της κάθε κοινωνίας, διαπερνούν την ψυχή όλου του ελληνικού λαού. Πολιτιστικοί φορείς, λαογραφικά μουσεία, λαϊκοί τεχνίτες, βιοτέχνες, ιδρύματα, κεραμιστές γυναικείοι συνεταιρισμοί παράγουν και διατηρούν αναλλοίωτο το λαϊκό μας πολιτισμό.

Μέσα από τη διοργάνωση της Έκθεσης για τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό θέλουμε να αναδείξουμε  το γνήσιο λαϊκό πνεύμα και τη λαϊκή δημιουργία, τέχνη και κληρονομιά και να τιμήσουμε για την προσφορά τους στην τοπική και περιφερειακή οικονομία όλους όσους ασχολούνται με το λαϊκό πολιτισμό.

Παράλληλα με την έκθεση θα λάβουν χώρα λαϊκά δρώμενα και εκδηλώσεις από πολιτιστικούς φορείς, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον αυθεντικό τοπικό λαϊκό πολιτισμό μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής, αναπαραστάσεις εθίμων, λαϊκό θέατρο και πολλά άλλα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρασκευή 12/4: 16:00 – 21:00| Σάββατο 13/4: 10:00 – 21:00 | Κυριακή 14/4: 10:00 – 21:00

Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για ΑΜΕΑ και παιδιά έως 12 ετών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΔΩ