Η περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή συνέδραμε αθόρυβα και με σεβασμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Από τις πρώτες ώρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο, ανοιχτά της Πύλου, η περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, αθόρυβα και με σεβασμό, έκανε τη δουλειά της -και συνεχίζει να την κάνει μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες, οι οποίες και σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου, είναι σε εξέλιξη”.

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Αγγελος Χρονάς, ο οποίος χθες Πέμπτη 15 του μήνα συμμετείχε -μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά και τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο- σε σύσκεψη, στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, με τον υπηρεσιακό υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά και εκπροσώπους από το Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης είχε επίσης συνάντηση με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη και την διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ιδρύματος Θεοδούλη Αδαμοπούλου κατά την οποία ενημερώθηκε τόσο για τη λειτουργία του Νοσοκομείου αναφορικά με την διαχείριση του έκτακτου αυτού γεγονότος όσο και για την κατάσταση της υγείας των νοσηλεύομενων ναυαγών-μεταναστών.

Ο Αγ. Χρονάς εξέφρασε ικανοποίηση για την άρτια οργάνωση του Νοσοκομείου, το οποίο ανταποκρίθηκε στον μέγιστο βαθμό, ενώ συνεχάρη παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και διοικητικό προσωπικό.

Οπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, “η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή και τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλη Διαμαντόπουλο, φρόντισε για ό,τι της ζητήθηκε στα θέματα που αφορούσαν στην διαμονή των μεταναστών, μέχρι την αναχώρησή τους για την Μαλακάσα”.

Επισήμανε, ωστόσο, πως “θα πρέπει, με αφορμή το τραγικό αυτό ναυάγιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι -στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής μακριά από τον τόπο τους-, να σταθούμε στις αιτίες αυτού του φαινομένου αλλά και να καταδικάσουμε με κάθε τρόπο το λαθρεμπόριο και την εκμετάλλευση της ανθρώπινης ζωής”.