Η πολιτική αστρολόγος Δήμητρα Παπανικολοπούλου αναλύει το σούπερ ματωμένο φεγγάρι στις 21 Ιανουαρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

«Οι λύκοι, όταν σε γλείφουν, δεν το κάνουν επειδή σε αγαπάνε, αλλά για να σε φάνε». Με αυτά τα λόγια η πολιτική αστρολόγος Δήμητρα Παπανικολοπούλου περιγράφει όσα θα συμβούν από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και για τους επόμενους εννέα μήνες, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η επιρροή της «σούπερ κόκκινης ματωμένης Σελήνης» ή «Σελήνης του λύκου», ενός φαινομένου που θα ολοκληρωθεί σε λίγα 24ωρα από το ζώδιο του Λέοντα.

Σύμφωνα με την αστρολόγο, τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα θα σημειωθεί μια ολική έκλειψη της Σελήνης, γνωστή ως «ματωμένο φεγγάρι» εξαιτίας της θέσης που έχει η Γη σε σχέση με τον Ηλιο και τη Σελήνη.

«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το φως του Ηλιου να έχει μια κλίση προς το φεγγάρι και έτσι να δοθεί στην πανσέληνο ένα κοκκινωπό χρώμα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του “Super Blood Wolf Moon” θα εξελιχθεί και μια “σούπερ Σελήνη”, καθώς το ολόγιομο φεγγάρι θα βρίσκεται στη μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη, με αποτέλεσμα να φαίνεται φωτεινότερο και μεγαλύτερο. Το όνομα “Σελήνη του λύκου” απέδωσαν στην πανσέληνο φυλές Ινδιάνων, οι οποίοι κατά την εποχή αυτή έβλεπαν πάντα λύκους να κυνηγάνε την τροφή τους, προκαλώντας φόβο και με τα ουρλιαχτά τους» λέει η Δήμητρα Παπανικολοπούλου.

Οπως εξηγεί η εκπρόσωπος της American Federation of Astrologers, με αυτή την πανσέληνο θα κλείσουν πολλοί ανοιχτοί πολιτικοί λογαριασμοί στην Ελλάδα: «Το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., το οποίο είχαμε προβλέψει σε παλαιότερο δημοσίευμα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, αφού η κυβέρνηση δεν θα προλάβει να κάνει πράξη πολλές από τις πολιτικές συμφωνίες. Κι αυτό γιατί η πτώση της θα είναι παταγώδης, και μάλιστα από το εσωτερικό της. Μπαίνουμε πια στην εποχή των έντονων πολιτικών εξελίξεων, κατά την οποία θα πρωταγωνιστούν η κυβερνητική αστάθεια, οι αναταραχές και η ανατροπή. Η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνα πολιτικά μονοπάτια με μετωπικές συγκρούσεις, περιστασιακές επιθέσεις και παιχνίδια με νικητές και χαμένους.

Ελπίζει στις κάλπες

Δυστυχώς, η Ελλάδα θα φτάσει στο σημείο να μετρήσει τις πληγές της, με τις εκλογές να μοιάζουν ως μόνη διέξοδος. Από την άλλη, οι εκλογές θα κρύβουν εκπλήξεις για πολλά κόμματα, από τα οποία έως τότε άλλα θα έχουν διασπαστεί -όπως το ΚΙΝ.ΑΛ.- και άλλα καινούργια θα κάνουν την εμφάνισή τους, με την κατάσταση να μοιάζει αποπνικτική για τους ψηφοφόρους που θα αισθάνονται έντονα την πίεση».

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η αλλαγή θα ξεκινήσει από τη Γαλλία, σύμφωνα με τη Δήμητρα Παπανικολοπούλου: «Η εξέγερση στη χώρα του φωτός θα είναι τόσο σκληρή, που θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της προεδρίας Μακρόν. Οι Γάλλοι θα ζήσουν ξανά το “Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης” της Γαλλικής Επανάστασης του 1789, που θα έχει ως αποτέλεσμα την “Ευρωπαϊκή Ανοιξη”. Πιθανή είναι η καταστροφή ενός πυρηνικού εργοστασίου, ενώ το “σούπερ φεγγάρι” επηρεάζει λίμνες, ποταμούς και θάλασσες, γι’ αυτό προσοχή. Η Αγγλία θα βρεθεί στο επίκεντρο της τρομοκρατίας με επιθέσεις σε Λονδίνο, Μάντσεστερ και σε σημεία όπου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου.

Η Γερμανία θα ζήσει τις πιο δύσκολες στιγμές της. Σεισμοί και ακραία καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν στην Ιταλία, ενώ η άνοδος της Ακροδεξιάς θα πλήξει την Ευρώπη. Η νότια Αμερική μπαίνει επίσης στο στόχαστρο, όπως και η Ρωσία, ενώ αυτή η πανσέληνος σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της Τουρκίας και του προέδρου της».

Πώς επηρεάζονται τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ
Ανησυχίες που σχετίζονται με τη συναισθηματική ζωή σας είναι τα θέματα που θα σας απασχολήσουν κυρίως στην έκλειψη αυτή. Η συναισθηματική ένταση εμποδίζει την ορθολογική σκέψη, γι’ αυτό δείξτε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε στο ταίρι σας κυρίως εσείς του τρίτου δεκαημέρου.

ΤΑΥΡΟΣ
Οι μεταρρυθμίσεις τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα οικογενειακά ζητήματα μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Εχετε ανάγκη από συναισθηματική αλλαγή, γι’ αυτό ένας νέος έρωτας είναι πολύ πιθανό να προκύψει. Κρατήστε τα οιδιπόδεια συμπλέγματα μακριά από τη σχέση σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Πρέπει να χειριστείτε έξυπνα τα προσωπικά ζητήματα. Επεισόδια άγχους και νευρικότητας θα προκαλέσουν μικρά θέματα υγείας. Είναι απαραίτητο να αφιερώσετε χρόνο στην προσωπική χαλάρωση, ώστε να ξεπεράσετε τα γεγονότα που έρχονται και θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το κριτήριο σε μια σχέση δεν είναι ούτε η ζήλια ούτε το πάθος, που οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. Να είστε προσεκτικοί με τις αλλαγές που πρέπει και θέλετε να κάνετε στα επαγγελματικά σας, ώστε να επιτύχετε οικονομική φερεγγυότητα. Ευνοούνται κάθε είδους πωλήσεις.

ΛΕΩΝ
Εξαιτίας της ευαισθησίας σας, αποφύγετε βιαστικές αποφάσεις, ειδικά σε αισθηματικά θέματα. Εάν θέλετε να πάτε τη σχέση σας σε άλλο επίπεδο ή σκέφτεστε έναν χωρισμό, πριν ενεργήσετε σκεφτείτε καλά και πάρτε τις αποφάσεις σας, ώστε να μην το μετανιώσετε αργότερα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε σημαντικές αλλαγές που θα σας οδηγήσουν μακριά από τα τετριμμένα. Οι κρυμμένοι εχθροί γίνονται γνωστοί, γι’ αυτό μην τους δώσετε τη δύναμη να επηρεάσουν τη διάθεσή σας, γιατί έχετε ακόμα πολλά να κάνετε.

ΖΥΓΟΣ
Σύνδεση με ομάδες που βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας ή ευπάθειας είναι αυτό που χρειάζεται να κάνετε τη δεδομένη στιγμή. Παρά το συναισθηματικό βάρος, το έργο αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας και παράλληλα να αισθανθείτε καλύτερα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Είναι καιρός να λάβετε σημαντικές αποφάσεις για το πώς θα διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας. Η προσκόλληση στην ψευδαίσθηση του ελέγχου και των παλαιών συνηθειών εμποδίζει την εξελικτική πορεία σας. Ηρθε η ώρα να ανοίξετε διάλογο με τον εσωτερικό σας κόσμο προς όφελός σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η έμπνευση που είχατε για αλλαγή πορείας στα επαγγελματικά σας θα σας οδηγήσει να κάνετε επιτέλους πράξη όλα όσα κατά καιρούς σκέφτεστε. Προσδιορίστε τα εμπόδια που απειλούν την προσωπική αξία σας και καλλιεργήστε την αυτοεκτίμηση για να ανθήσουν όλα γύρω σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αρνητικότητα και μνησικακία είναι τα δύο συναισθήματα που άφησαν στην ψυχή σας σχέσεις του παρελθόντος. Τώρα είναι η ώρα για να προσπεράσετε ή να διευθετήσετε καθετί που σας πλήγωσε, ώστε να φέρετε πιο κοντά την οικογένειά σας και τον σύντροφό σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αν μάθετε να ακούτε την εσωτερική φωνή σας, θα αποφεύγετε συγκρούσεις στις σχέσεις σας με άλλους, ειδικά με τον σύντροφό σας. Η υπογραφή ενός συμβολαίου για όσους ασχολούνται με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα έχει μεγάλη επιτυχία και θα αλλάξει τη ζωή σας.

ΙΧΘΥΕΣ
Ηρθε η ώρα να αλλάξετε τόσο τον τρόπο σκέψης και ζωής σας όσο και το πώς αντιμετωπίζετε τα εργασιακά σας. Να γνωρίζετε ότι μόνο σε περιόδους δυσκολιών μετράμε τους αληθινούς φίλους, γι’ αυτό να είστε ευγνώμονες για τη συμπαράστασή τους.