Η πρόταση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για αναδιάρθρωση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ στη συνεδρίασή της εισηγείται να ισχύσει η απόφαση για αναδιάρθρωση στη Super League, αλλά να παραμείνουν 16 οι ομάδες τη νέα σεζόν και να μειωθούν σε 14 τη μεθεπόμενη.

Προτείνει από το φετινό πρωτάθλημα να υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες και να ανέβουν οι δύο πρώτες από τη Football League, χωρίς να υπάρξει μπαράζ.
Παράλληλα, συμφωνεί με την ίδρυση της Super League 2, θεωρώντας πως το πρωτάθλημα πρέπει να απαρτίζεται από 12 ομάδες, με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εγγυημένη η χρηματοδότησή του.

Παράλληλα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου είναι σύμφωνη να μετατραπεί η Football League σε τρίτη κατηγορία, στην οποία θα μετέχουν 14 ομάδες.

Η πρόταση θα τεθεί προς έγκριση στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ και μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση από την πλευρά του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος έχει πει πως θέλει να ισχύσει κανονικά η αναδιάρθρωση από τη νέα σεζόν, αλλιώς δεν θα ισχύει και το τηλεοπτικό συμβόλαιο των επτά ομάδων με την ΕΡΤ.