«Καλαμάτα Ξεκινάμε»: Επισκέψεις στην Π.Υ Καλαμάτας και τον δικηγορικό σύλλογο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου, η επικεφαλής του «Καλαμάτα Ξεκινάμε» κ. Μαρία Οικονομάκου, μαζί με στελέχη του συνδυασμού.

Η κ. Οικονομάκου συνομίλησε με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πύραρχο κ. Δημήτρη Γεωργανά για τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Πυροσβεστική, με επίκεντρο αυτών τη δημιουργία νέου πυροσβεστικού σταθμού στο οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας στην Υπηρεσία (περιοχή Πλάκα Λεΐκων).

Η βελτίωση της συνεργασίας Δήμου και Π.Υ. θεωρείται επιτακτική ανάγκη ενώ περαιτέρω, η υποψήφια Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την παραχώρηση του αγροτικού οχήματος του Δήμου προς την Πυροσβεστική για χρονικό διάστημα πέραν των 3 μηνών που παραχωρείται έως και σήμερα, λόγω των αυξημένων αναγκών της υπηρεσίας καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Ενημερωτική επίσκεψη στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας

Ενημερωτική επίσκεψη στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και τον Πρόεδρό του κ. Περικλή Ξηρογιάννη πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Απριλίου η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας κα Μαρία Οικονομάκου με μέλη του συνδυασμού μας «Καλαμάτα Ξεκινάμε».

Ενημερωθήκαμε ενδελεχώς για ζητήματα που αφορούν τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τόσο τη συνεργασία των νομικών προσώπων του Δήμου Καλαμάτας με το Δικηγορικό Σύλλογο, όσο και τη συνέχιση της παρουσίας ασκούμενων δικηγόρων στα αντίστοιχα γραφεία του Δήμου.

Ο κ. Ξηρογιάννης περαιτέρω αναφέρθηκε στη συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας αλλά και στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σε αυτό το εμβληματικό κτίριο της πόλης. Από πλευράς της, η κα Οικονομάκου δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα στους δικηγόρους της Καλαμάτας οκονομικά αλλά και ευρύτερα στο πλαίσιο του εφικτού, έτσι ώστε το λειτούργημα τους να γίνεται απρόσκοπτα.