ΚΕΘΕΑ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το αυτοδιοίκητο- Συμπαράσταση από “Ανοικτό Δήμο”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
oznorDL
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου από μέλη και φίλους στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, προκειμένου να εκφρασθεί η αντίθεση μελών και φίλων του, στο νέο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού.
Σημειώνεται, ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με την συμμετοχή μελών του ΚΕΘΕΑ, συγγενών τους και εργαζομένων του Οργανισμού, οι οποίοι δεν επιθυμούν να προχωρήσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου της Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ, δεν θα είναι πλέον άμισθα και εκλεγμένα, αλλά έμμισθα και διορισμένα από την Κυβέρνηση.
Συμπαράσταση από τη δημοτική παράταξη “Ανοιχτός Δήμος” 
Η δημοτική παράταξη του “Ανοιχτού Δήμου” συμμετείχε στην εκδήλωση συμπαράστασης και εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ως δημοτική παράταξη διαχρονικά στηρίζουμε τον αγώνα του ΚΕΘΕΑ, του αξιόπιστου οργανισμού απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα. Η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του  κινδυνεύει από την κυβέρνηση που επιχειρεί με την αυταρχική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να καταλύσει το αυτοδιοίκητο του οργανισμού και τη θεραπευτική του πρόταση, που βασίζεται στην εσωτερική του δημοκρατία και σε συλλογικές του διαδικασίες.

Δοθείσης της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η συγκεκριμένη δομή για την κοινωνία είναι απαραίτητη η ενημέρωση των πολιτών, η κατανόηση και προβολή των δράσεων και της προσφοράς, ειδικότερα σε σχέση με τη σημασία της πρόληψης.

Θεωρούμε αναγκαία τη μέριμνα της Δημοτικής Αρχής ώστε να συμπεριλάβει και το ΚΕΘΕΑ σε εκδηλώσεις και δράσεις με συμμετοχή των μελών της κοινότητας σε ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία,  εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως προγράμματα ζωγραφικής, μουσικής, θεάτρου, καθώς επίσης και θέσεις εργασίας – απασχόλησης που θα διευκολύνουν την ομαλή επανένταξη”.