Κορωνοϊός – ειδήσεις: Οι σημερινές εξελίξεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

23:02 – Έγκυος γυναίκα που αποδείχθηκε θετική στη νόσο κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι στο νοσοκομείο “Αττικόν”

18:30 – Τσιόδρας: «Από 2 έως 3 χιλιάδες υπολογίζονται τα πραγματικά περιστατικά στην Ελλάδα» – Στα 418 τα καταγεγραμμένα

18:05 – Ψηφιακή πλατφόρμα για την καταγραφή της εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο, δημιούργησαν φοιτητές του τμήματος Γεωλογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ).

15:14 – Σε μια συγκινητική χειρονομία αλληλεγγύης προχώρησε η χώρα που χτυπήθηκε πρώτη από το νέο κορωνοϊό. Σήμερα η Πρέσβης της Κίνας παραχώρησε στο Υπουργείο Υγείας, 50.000 προστατευτικές μάσκες για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων μας.

15:03 – Στη στελέχωση 500 κινητών συνεργείων νοσηλευτών για εξέταση κατ’ οίκον ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού,  στην ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την εκπαίδευση νέων επαγγελματιών υγείας που προσλήφθηκαν πρόσφατα προχωρά η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της επιδημίας της ασθένειας Covid – 19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

14:28 – Ο κορωνοϊός “χτύπησε” και το νοσοκομείο “Αγία Όλγα”. Τρεις εργαζόμενοι του νοσοκομείου αποδείχθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις ότι νοσούν από τη νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

13:01 – Για να αναπληρώσουν τις ελλείψεις και να παραμείνουν προστατευμένοι οι νοσηλευτές του “Δρομοκαΐτειου” ράβουν μάσκες στη ραπτομηχανή….

11:47 – Την διαθεσιμότητα του να ενταχθεί εθελοντικά στην ομάδα του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ που διαχειρίζεται τις κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διατύπωσε εγγράφως, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και γιατρός, Παύλος Πολάκης.

07:32 – Συγκεντρωτική λίστα εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ για την καλύτερη ενημέρωση των ασφαλισμένων σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο δύσκολο διάστημα στην προμήθεια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, την έκδοση συνταγών και την αποζημίωση των ειδικών θεραπειών.

Πηγή