“Λουκέτο” σε υποκατάστημα τράπεζας ξεσηκώνει ξανά τα Φιλιατρά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Πληθαίνουν άλλη μια φορά οι φήμες για ένα ακόμα λουκέτο τις τελευταίες μέρες στην πόλη των Φιλιατρών λόγω της μείωσης τόσο των υποκαταστημάτων τραπεζών όσο και λόγω μεταφοράς διαθεσίμων του Δήμου.

Μετά την Εθνική τώρα οι κάτοικοι ανησυχούν για το τοπικό κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς που λειτουργεί στα Φιλιατρά. Θυμίζουμε ότι οι συστημικές τράπεζες θα μειώσουν πανελλαδικά κάθε μία τα υποκαταστήματά του σε μόλις 200, ενώ η περιοχή αποψιλώνεται από υπηρεσίες και τράπεζες. Πάντως με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας στις 23 Ιουλίου 2018 αποφασίστηκε η μεταφορά των χρηματικών του διαθεσίμων από την τράπεζα Πειραιώς σε άλλη τράπεζα η οποία δεν διατηρεί υποκατάστημα στην περιοχή οπότε το πρόβλημα παραμένει ανοιχτό….

Την ίδια ώρα συνάντηση με στελέχη της περιφέρειας της Τράπεζας Πειραιώς, ζητούν Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί των Φιλιατρών, με αφορμή τις νέες πληροφορίες για «λουκέτο» στο υποκατάστημα της Τράπεζας στα Φιλιατρά.

————————————–

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑ  – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Σε κοινή συνεδρίαση των Δ/Σ Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Αγροτικός Οπωροκηπευτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών «Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ», Ομάδα Παραγωγών «Φιλιατρών Γαία», συζητήθηκε η πληροφορία ότι το υποκατάστημα Φιλιατρών της Τράπεζας Πειραιώς θα κλείσει στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Με δεδομένο ότι τα Φιλιατρά είναι κατ΄ εξοχήν αγροτική περιοχή και όλες οι τραπεζικές συναλλαγές γίνονται από την Τράπεζα Πειραιώς, ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας γιατί θα δημιουργηθεί φοβερή αναστάτωση στην περιοχή μας.

Η εύκολη λύση είναι η άμεση άρση των καταθέσεών μας ως ένδειξη διαμαρτυρίας, όμως εμείς θα θέλαμε να στηρίξουμε το κατάστημα της Πειραιώς στα Φιλιατρά, όπως το κάνουμε πάντα και για αυτό προτιμάμε την άμεση συνάντηση των εκπροσώπων μας με στελέχη της περιφέρειας που ανήκει το κατάστημα Φιλιατρών.

 

 Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών   Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών   Αγρ. Οπωροκηπευτικός Συν/σμός Φιλιατρών

Παρασκευάς Παπασταθόπουλος      Αθανασόπουλος Βασίλειος    Αλεξανδρόπουλος Γιώργος