Μάκαρης: Απροσπέλαστα πεζοδρόμια στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα σημαντικό θέμα για την ομαλή καθημερινότητα των πολιτών ανάδειξε με παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” κ. Μανώλης Μάκαρης.

Συγκεκριμένα περιέγραψε την απογοητευτική εικόνα κεντρικών σημείων της πόλης της Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα πεζοδρομίων που για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένουν αδιάβατα για τους πεζούς,εξαιτίας της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής να κάνει το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από τον έγκαιρο καθαρισμό των πεζοδρομίων.

O επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας περιέγραψε την απαράδεκτη κατάσταση του πεζοδρομίου επί της οδού Ηρώων, μιας πολυσύχναστης οδού της πόλης, όπου κυριολεκτικά για να περπατήσει ο δημότης αναγκάζεται να κατέβει στον δρόμο καθώς εδώ και ένα μήνα το πεζοδρόμιο παραμένει γεμάτο σκουπίδια και κλαδιά.

Ο Μανώλης Μάκαρης ζήτησε από τη δημοτική αρχή να επιληφθεί άμεσα του θέματος, καθώς η εικόνα της πόλης δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια πόλη που σέβεται τους κατοίκους της.

Η δημοτική παράταξη Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες θεωρεί αδιανόητες-για μια σύγχρονη τοπική κοινωνία-παρόμοιες καταστάσεις και συνθήκες που εμποδίζουν την ασφαλή προσπέλαση των δημοτών στην καθημερινότητά τους και ιδιαίτερα συμπολιτών μας με αναπηρία, άτομα τρίτης ηλικίας, παιδιά και γονείς με καροτσάκια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   31/5/2018