Με μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκαν τα “Αγαπήνεια 2018”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώθηκαν με μεγαλοπρέπεια οι εορταστικές εκδηλώσεις πρός τιμήν του Ήρωα μάρτυρα μακεδονομάχου Τέλλου Αγρα στην γενέτειρά του την πόλη των Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας.

Να σημειώσουμε ότι τα Αγαπήνεια 2018 είχαν ξεκινήσει από το Σάββατο με την προβολή ντοκιμαντέρ για τον Μακεδονικό Αγώνα στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη στους Γαργαλιάνους παρουσία κοινού όπου αναλύθηκε η προβολή των ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν τον αγώνα του Τριφύλιου ήρωα.

Το βράδυ της Κυριακής έγινε η Παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλεως, της Φιλαρμονικής και των Χορευτικών Τμημάτων του Πολιτιστικού & Χορευτικού Ομίλου Καρυδιάς «Άγρας-Μίγκας», του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στο χώρο του ανδριάντα του Ήρωα. Αργότερα κατατέθηκαν στεφάνια από τις αρχές και ακολούθησε η Παρέλαση των σημαιών των σχολείων, της Φιλαρμονικής και των Χορευτικών Τμημάτων των Συλλόγων.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ…

Στην Κεντρική Πλατεία σύμφωνα με το πρόγραμμα έγιναν οι καθιερωμένοι Χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και το Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτριο Γιάννου ενώ ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων για την επετειακή ημέρα.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με Ομιλία από τον κ. Δημήτριο Ευαγγελίδη, Συγγραφέα – Αναλυτή και Παραδοσιακούς χορούς από τα Χορευτικά Τμήματα του Πολιτιστικού & Χορευτικού Ομίλου Καρυδιάς «Άγρας-Μίγκας», του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων & του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Τις εκδηλώσεις εκτός από το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Τάκη Κατσίβελα και τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου παρακολούθησαν εκπρόσωποι της εκκλησίας και αρχών με τα σώματα ασφαλείας, αιρετοί και αντιδήμαρχοι όπως ο κ. Γ. Κατσούλας με δημοτικούς συμβούλους μαζί με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γαργαλιάνων, ο εκπρόσωπος της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου Γιώργος Μπακούρος, εκπρόσωποι συλλόγων, εκπρόσωπος της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, πρώην αυτοδιοικητικοί και πλήθος κόσμου.

ΓΙΑΝ. ΜΠ.