Νέες αψιμαχίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέες αψιμαχίες καταγράφηκαν στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας για θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους δημότες μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης φτάνοντας μέχρι τα συμβάντα που αφορούν τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Στάθης Ανδρινόπουλος εκτός ημερησίας διάταξης μίλησε για την καθαριότητα τονίζοντας ότι “η αίσθηση που αποκομίζει κάποιος που κινείται εντός της Τριφυλίας είναι ότι η περιοχή αποτελεί ένα απέραντο σκουπιδότοπο με μικρές χωματερές ανά περιοχές” για να προσθέσει ότι “απο τα απορριμματοφόρα του Δήμου λειτουργούν τα μισά, στους Γαργαλιάνους από τα 3 λειτουργεί μόνο το 1, από αυτά που νοικιάσαμε δεν λειτουργεί και είναι στην Καλαμάτα, οπότε να μάθουμε που είναι το εφεδρικό όχημα” ενώ έθιξε το θέμα των αυτοσχέδιων ΧΑΔΑ, προτείνοντας τη λειτουργία νόμιμου χώρου που θα υποδέχεται υπολείμματα δέντρων, κλαδιά κλπ.

Για την υπηρεσία καθαριότητας ρώτησε αν υπολειτουργεί μετά την αλλαγή επικεφαλής των υπηρεσιών στο Δήμο θεωρώντας ότι “η αλλαγή προισταμένων δεν φαίνεται να φέρνει αποτέλεσμα στη Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά”, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ υφισταμένων και προισταμένων. Επίσης έθιξε το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου Μαράθου ερωτώντας γιατί πρέπει να περιμένουμε την μελέτη των Αγίων Θεοδώρων ώστε να υποβληθεί συνοπτικά στο αρμόδιο υπουργείο.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Για βελτίωση της κατάστασης στο τομέα της ύδρευσης έκανε λόγο ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας σε σχέση με το 2017 καθώς ορισμένοι άνθρωποι εργάστηκαν εντατικά ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα “με την ΔΕΥΑΤ στην οποία όντως υπάρχουν προβλήματα, αλλά γίνονται και προσπάθειες σηκώνοντας μέχρι βάρη του παρελθόντος όπως και από την μεριά του συνδέσμου ύδρευσης Τέλλος Άγρας με αποτέλεσμα να έχουμε όλο το καλοκαίρι ποσότητα νερού από τις πηγές του Παλιού Λουτρού”.

Για την καθαριότητα εκτίμησε ότι έγιναν προσπάθειες από τα συνεργεία όλο το καλοκαίρι ακόμα και τα βράδια παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, με βάρδιες που αντιμετώπισαν τον όγκο απορριμμάτων σε όλο το Δήμο.

Σε ότι αφορά τα έργα με την περιφέρεια Πελοποννήσου μίλησε για διαπλάτυνση μέρος του δρόμου Γαργαλιάνοι προς Φιλιατρά, τρέχουν οι συμβάσεις για το Γαργαλιάνοι-Βάλτα, ενώ τρέχει και το έργο για ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων.

ΓΙΑΝ ,ΜΠΟΖΙΚΑΣ