Νικολάκου: Ολοκληρωμένο σχέδιο για τον σιδηρόδρομο μέσα από συνεργασία και όχι μισόλογα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την εκτίμηση ότι μπορεί να γίνει επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο που το έχει ανάγκη με βάση την ολοκληρωμένη μελέτη διεθνούς πανεπιστημίου που έχει στα χέρια της η περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου μιλώντας στο ‘Πρωινό Δρομολόγιο’ του Ρ/Σ Παλμός 90,5 της Μεσσηνίας.

Πιο αναλυτικά σε ερώτηση η κα Ντίνα Νικολάκου τόνισε ότι “ήρθα σε έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Σπίρτζη στο αναπτυξιακό συνέδριο για το θέμα αφού ο κ. υπουργός νόμιζε ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς, άρχισε χωρίς καμία πολιτική ντροπή ότι σε 3 μήνες θα δημοπρατηθούν τάχα όλα τα έργα της Πελοποννήσου, όπως το Ριζόμυλος-Πύλος, Καλονερό-Τσακώνα ύψους 600 εκ. ευρώ αλλά έχει πέσει έξω σε όλα τα χρονιδιαγράμματα” αλλά σε ότι αφορά το σιδηρόδρομο “ακούσαμε υποσχέσεις για επέκταση μετά την Πάτρα, αλλά η περιφέρεια Πελοποννήσου ευτυχώς για εμάς διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επαναλειτουργία του τρένου το οποίο βασίζεται στην βιωσιμότητα του προαστιακού και τουριστικού τρένου αλλά και το μεταφορικό του έργο σε επίπεδο εμπορευμάτων καθώς με το υπουργείο Μεταφορών που συζητήσαμε πήραμε ήδη την έγκριση από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης που αποκαλύπτει ολοκληρωμένο σχέδιο για τον σιδηρόδρομο”.

ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ

Επομένως πρέπει η Κυβέρνηση σύμφωνα με την κα Νικολάκου “να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει με αυτό το θέμα, τι θα κάνει με το αεροδρόμιο Καλαμάτας που πηγαίνει όλο και ψηλότερα για το οποίο αποτελεί τιμή μας η αναφορά του κ. Κωσταντακόπουλου για την περιφέρεια Πελοποννήσου στην καθοριστική του συμβολή στην ανάπτυξή του”. Κατέληξε λέγοντας ότι “πρέπει να σταματήσουν τα μισόλογα από την πλευρά της όποιας Κυβέρνησης αλλά μέσα από την πραγματική συνεργασία, συναίνεση και αρωγή ώστε να προχωρήσουμε ουσιαστικά τα πραγματικά έργα που χρειάζεται ο τόπος μας”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ