Ο δάκος έφαγε την παραγωγή αλλά ο δάκος της πολιτικής έφαγε τις… επόμενες γενιές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@ΑΓΙΟΣ…ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ:

Καλή εβδομάδα με καλή δύναμη, να είμαστε σωστοί και ενημερωμένοι πολίτες. Τα λέμε κάθε πρωί στις 8 μόνο στον Παλμό 90,5 δυνατά..και αιχμηρά. Μήνας ελαιοσυγκομιδής ο Νοέμβριος με ανάμικτα συναισθήματα. Αλλού τεράστια δακοπροσβολή, αλλού καλύτερη η εικόνα στη παραγωγή, σε άλλες περιοχές οι αποδόσεις χαμηλές, σε άλλες αναμένονται καλύτερες.

@Η τιμή…όμως τιμή δεν έχει. Φτώχεια είναι τα 3 ευρώ που συμπιέζονται. Χωρίς εθνική στρατηγική, χωρίς τυποποίηση παρότι το λάδι έχει ταυτότητα με το Π.Ο.Π. Καλαμάτα. Οι παραγωγοί βλέπουν εκτός από τα υπέρογκα καλλιεργητικά έξοδα με το ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων στο 24%, να εξοργίζονται γιατί χάνουν την ίδια ώρα επιδοτήσεις. Η Πολιτεία από την μια τα δίνει και..αυτόματα τα παίρνει..

@ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ:

Μετά την άπνοια πολιτικά πάντα που πνέει στο Δήμο, χωρίς ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες, για να επανεκκινήσει η ροή της ιστορίας, φαίνεται ότι στο κάδρο μπαίνουν όσοι..έχουν διαλέξει άλλους δρόμους. Η αποστροφή του Δημάρχου Τριφυλίας στην εορτή του πολιούχου των Γαργαλιάνων για “διαφορετικούς δρόμους” αποτυπώνεται ή ερμηνεύεται πολλαπλώς…

@Σε ότι φαίνεται τα αυτοδιοικητικά λοιπόν οι επίδοξοι χαλίφηδες παραμένουν. Στην σύνθεση της κοινωφελούς επιχείρησης αλλά κυρίως του Νομικού προσώπου παραμένουν εκτός συμβουλίου πρόσωπα που είδαμε σε προηγούμενες συνθέσεις. Αφορά 4 αιρετούς και 1 αιρετή. Προφανώς σηματοδοτούνται εξελίξεις….καθώς αρκετοί παραμένουν στις ίδιες θέσεις με ίδιο σχήμα…

@ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ:

Την ίδια ώρα άρχισαν οι δημόσιες σχέσεις. Με χαιρετούρες σε πλατείες και δήθεν χαμόγελα, με αναμασημένα λόγια, με παραμυθάκι που έχει πολλές εναλλακτικές προεκτάσεις. Θαμώνες καφενείων και καφέ σε κάποιες πλατείες μας σχολίαζαν με δεικτικό τρόπο πάντως τα τεκταινόμενα..

@Άντε να χαιρετήσουν λέγοντας κάποια μισόλογα όσοι έχουν να παρουσιάσουν κάποιοι έργο ή έστω μια πρόταση που πήρε σάρκα και οστά. Το να χαιρετούν όμως όσοι έχουν ανύπαρκτο ή μηδενικό έργο είναι..τουλάχιστον προκλητικό. Κάποιοι ήδη τους έχουν πάρει χαμπάρι…Ο καιρός γαρ εγγύς…

@ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ:

Αποδεσμεύτηκε ευτυχώς μετά τα σχόλια της στήλης ο χώρος από το περίπτερο που βρισκόταν στην βόρεια πλευρά της κεντρικής πλατείας της πόλης. Ήταν εξάλλου μελανό σημείο, καθώς κινδύνευε να γεμίσει..ποντίκια. Με το άλλο περίπτερο που πρέπει να αφαιρεθεί στην νότια πλευρά κοντά στο πεζόδρομο όμως ούτε κουβέντα..

@Είδαμε σχόλιο επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης ότι το εγκαταλλειμένο περίπτερο είναι επικίνδυνο για τα παιδιά καθώς υπάρχουν σπασμένα τζάμια. Καιρός είναι ο Δήμος να το αφαιρέσει. Εξάλλου μετά τον χώρο που απελευθερώνεται καιρός είναι να δούμε στο μέλλον ανάπλαση της πλατείας. Από την εποχή του αείμνηστου δημάρχου Π. Τσάκου είναι ίδια και απαράλλαχτη..

@ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝΤΡΩΝ:

Να λέμε όμως κυρίως τα ευχάριστα. Συνεργεία του Δήμου προέβησαν σε καθαρισμό, αποψίλωση, καλλωπισμό των δέντρων που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας με την βοήθεια ανυψωτικών μηχανημάτων.

@Καθαρίστηκαν περιοχές κοντά στην πλατεία, την κεντρική λεωφόρο και σε άλλα σημεία που αν συνδυαστεί με νέες φυτεύσεις ή έστω τοποθέτηση χώρων πρασίνου μπορεί να αλλάξει λίγο η εικόνα στην πόλη. Καθαρίστηκε επιτέλους και η πλατεία αποδήμων στην Ευαγγελίστρια έστω..

@ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ:

Αργά φαίνεται ότι βαδίζει ο Δήμος καθώς ακόμα δεν έχει συζητηθεί Τεχνικό πρόγραμμα οπότε μένει μετέωρος ο Προυπολογισμός για το νέο έτος, παρότι έπρεπε να προετοιμαστεί από τον Σεπτέμβριο. Λέγεται ότι τώρα επισπεύδονται οι διαδικασίες..

@Το ωραίο της υπόθεσης είναι το τεχνικό πρόγραμμα θα έρθει προς ψήφιση χωρίς προηγούμενη δημόσια διαβούλευση καθώς έχει ανασταλεί εδώ και 2 χρόνια η λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης…Με άλλα λόγια όσες προτάσεις ακούστηκαν ουδέποτε σχεδόν υλοποιήθηκαν…Οπότε χωρίς κοινωνικούς εταίρους τι κοινωνικό συμβόλαια να δομηθεί στην περιοχή;

@Kαλή εβδομάδα…με δέμπλα. Αφήστε τις δέμπλες για μετά τις ελιές. Θα χρειαστούν στους επίδοξους άφαντους και ανύπαρκτους Γκόρτσους που θέλουν ξανά να βρεθούν στην εξουσία. Να δείτε που θα έχουν κιόλας σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας. Άφαντοι κάποιοι 5 χρόνια στους Δήμους. Τώρα που θα τους δουν σε χωριά και καφενεία να δούμε τι θα απαντήσουν…