ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Η απάντηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου δημιουργούν ερωτηματικά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 27/2/2019, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, παραβρέθηκε στις αρχαιρεσίες – εκλογές του σωματείου “Μεσσηνιακό Συνδικάτο Εργαζομένων” (Ένα από τα τέσσερα!!! σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων που υπάρχουν στο νομό).

Ως μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, είχε υποχρέωση να ελέγξει το αδιάβλητο της διαδικασίας. Είναι δικαίωμα του κάθε εκλεγμένου στο δευτεροβάθμιο όργανο, που ανήκει το εν λόγω σωματείο.

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, έχει στη δύναμη του 38 σωματεία. Τα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, έχουν υποχρέωση να ελέγξουν όλες τις διαδικασίες των αρχαιρεσιών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου, εμποδίστηκε παρανόμως από τη δικηγόρο, φτάνοντας στο σημείο να τον απειλεί με αυτόφωρο.

Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν εγγράφως στο δικηγορικό σύλλογο Καλαμάτας.

Σε αυτή την καταγγελία, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας κ. Ξηρογιάννης, απάντησε, με προσωπικό του σχόλιο σε ηλεκτρονική εφημερίδα, σχολιάζοντας μάλιστα το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η απάντηση του είναι:

“…Η δικαστική αντιπρόσωπος – δικηγόρος, έχοντας οριστεί να διασφαλίσει το αδιάβλητο της εκλογής, οφείλει να εμποδίσει την είσοδο και παραμονή στο χώρο της ψηφοφορίας κάθε τρίτου που δεν αποτελεί μέλος του Σωματείου στο οποίο αφορούν οι αρχαιρεσίες. Αυτό είναι προς όφελος των εκλογέων και των υποψηφίων.”

Ο κύριος πρόεδρος, γνωρίζει πολύ καλά, ότι το μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου, δεν αποτελεί τρίτο. Απεναντίας, έχει υποχρέωση να παραβρίσκεται και να ελέγχει την εκλογική διαδικασία κάθε σωματείου που ανήκει στη δύναμη του εργατικού κέντρου. Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος έχει τέτοιο θεσμικό ρόλο και άσκησε το καθήκον και το δικαίωμα να ελέγξει την εκλογική διαδικασία, όπως ορίζει ο νόμος.

Ειδικά σε μια περίοδο που τα φαινόμενα παρατυπιών και νοθείας σε συνδικαλιστικά όργανα είναι πολλά ανά την Ελλάδα, πράγμα που έχει πιστοποιηθεί και από πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, η παρεμπόδιση του ελέγχου από τη συγκεκριμένη δικηγόρο και η απάντηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου δημιουργούν ερωτηματικά.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ