Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στον Πύργο με νικητές τους Μπαντούνα- Σούκουλη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα φαντασμαγορικό σόου έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 1 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία Πύργου Σάκη Καράγιωργα, όπου μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν το χώρο με σκοπό να θαυμάσουν τα 29 αυτοκίνητα μαζί με πληρώματά τους που συμμετείχαν στο 38ο Ολυμπιακό Ράλλυ.

Φώτα, χορός, μουσική και πολλά γκάζια ήταν μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά εκείνα που συνέθεταν ένα πλούσιο και εντυπωσιακό σκηνικό στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, μερικές ώρες πριν την έναρξη του αγώνα στις ειδικές διαδρομές της Φολόης και της Νεμούτας.

Έχει γίνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ να ξεκινά από τον Πύργο, όπου παραδοσιακά πλέον το Αθλητικό Σωματείο «Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου» (Α.Ο.Λ.Α.Π.) διοργανώνει τον εναρκτήριο γύρο της σεζόν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το αθλητικό γεγονός, καθώς η Π.Δ.Ε. Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας συνδιοργανώσει τον αγώνα με την ΑΟΛΑΠ, που βρίσκεται υπό την αιγίδα των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ σημαντική συμβολή στη διοργάνωση έχει και η ΔΗΚΕΠ Πύργου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιελάμβανετην Κυριακή 2 Απριλίου, 3 περάσματα από τις Ειδικές Διαδρομές Φολόη και Νεμούτα, μήκους 13 και 15,5 χιλιομέτρων αντίστοιχα, γεγονός που διαμορφώνει έναν αγώνα 6 Ειδικών Διαδρομών μήκους 182 χιλιομέτρων, τα 85,5 εκ των οποίων είναι αγωνιστικά. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η εκκίνηση δόθηκε σε πανηγυρικό τόνο το βράδυ του Σαββάτου 1 Απριλίου από την Κεντρική Πλατεία του Πύργου, όπου αρχικά παρουσιάστηκαν χορευτικά από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Όμιλο Πύργου “ΜΩΡΑΙΤΕΣ” και από τη Σχολή Χορού της Μαρίας Πολίτη “Dance LifeSteps”, ενώ αμέσως μετά παρουσιάστηκαν τα 29 αυτοκίνητα που συμμετείχαν την Κυριακή 2 Απριλίου στις Ειδικές Διαδρομές της Φολόης και της Νεμούτας.

Ο τερματισμός έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

38ο Ολυμπιακό Ράλλυ 2017

Έφτασε το …"σκονισμένο" βίντεο από το Ολυμπιακό Ράλλυ! Απολαύστε το!

تم نشره بواسطة ‏‎GRally‎‏ في 2 أبريل، 2017

http://myilianews.gr/