Πιάστε τον Μάη πριν έρθει η καταιγίδα των εκλογών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Καλή εβδομάδα φίλοι και φίλες.

Έχουμε γράψει δεκάδες φορές ότι στην χώρα μας αλλά κυρίως στην γη της Τριφυλίας ως αυτόχθονοι κάτοικοι έχουμε χάσει το μέτρο. Ναι, το Παν μέτρον Άριστον δεν τηρείται πουθενά. Στη πολιτική, στη κοινωνία, στην οικονομία.

Έτσι βαφτίζουν το ψάρι, κρέας κι εμείς περιμένουμε άραγε…τους βαρβάρους…

@Εκλογές του χρόνου.

Ευρωεκλογές, εθνικές είτε διεξαχθούν φέτος είτε μετά, δημοτικές, περιφερειακές. Στην Αρχαία Ελλάδα εκλέγονταν οι άριστοι. Στην σύγχρονη Ελλάδα εκλέγονται οι Μαυρογιαλούροι και Γκόρτσοι. Μετά ήρθε η απλή αναλογική. Η οποία ξεβολεύει τους ηγεμόνες της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως είπε η Γιάννα στο Δ.Σ. Τριφυλίας..

@ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ:

Η φράση μπορεί να δικαιωθεί. Γιατί ο αγώνας άλλων Δήμων τώρα δικαιώνεται. Διάβαζα ότι 1,5 εκ. ευρώ λαμβάνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος για την ύδρευση με πίστωση από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Να φανταστείτε ότι ο Καφαντάρης δηλώνει δεξιός και με αριστερή υποτιθέμενη κυβέρνηση λαμβάνει πακτωλό κονδυλίων…

@Στο Δημοτικό συμβούλιο πάντως οι σύμβουλοι της μειοψηφίας ρωτούσαν διαρκώς γιατί χρόνια τώρα επι δημαρχοντίας τόσων οραματιστών δεν έχει αλλάξει ούτε ένα μέτρο αμίαντου από τις υποδομές ύδρευσης σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά κι αλλού .Το όραμα μάλλον ξέφτισε στα μπαλκόνια των υποσχέσεων..Το ίδιο θα συμβεί και του χρόνου…

@ΙΚΑ, ΣΥΚΑ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ:

Απορημένος είναι ο εμπορικός κόσμος για την…”εαρινή” παρουσία με τα μέλη του μικτού κλιμακίου από ΣΔΟΕ, ΙΚΑ και Επιθεώρηση Εργασίας που διεξάγουν ελέγχους σε Τριφυλία και Πυλία. Τα κλιμάκια λέγεται ότι «ξεσκονίζουν» ότι βρίσκουν μπροστά τους ιδίως για αδήλωτη εργασία και παραβάσεις…
@Σε μια Ελλάδα που όπως είδαμε στον οικονομικό τύπο το υπεροπλεόνασμα ροκάνισε το Ακαθάριστο Εθνικό προιόν. Σε μία Ελλάδα που από επίσημα χείλη ακούμε ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Σε μια Ελλάδα που οι τράπεζες είναι ακόμα “κλειστές” καθώς δεν υπάρχει ροή κεφαλαίων…Να δείτε την ταινία του Γαβρά “Το Κεφάλαιο” και θα βγάλετε συμπεράσματα..

@ΠΡΟΕΔΡΙΚΌ…ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

Συνεδριάζει την Τρίτη 15 Μαϊου 2018, και ώρα 8 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για τη λήψη αποφάσεων, στα πιο κάτω θέματα:
1. Έγκριση: Διοργάνωσης-Δαπάνης-Ψήφιση Πίστωσης για την φιλοξενία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και την ανακήρυξή του ως επίτιμου Δημότη Τριφυλίας κατά την επίσκεψή του στις εορταστικές εκδηλώσεις της εορτής του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία την 28-05-2018.
@Άλλα σοβαρά θέματα είναι η Έγκριση: Δαπάνης-Ψήφιση πίστωσης και έγκριση έκδοσης χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη δαπάνης οδοιπορικών αιρετών προσώπων στις εκδηλώσεις προν τιμήν του Τέλου Άγρα και η Σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατ΄ εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων.

@ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ:

Το τραγούδι του Νταλάρα ταιριάζει γάντι. Στη στεριά βγαίνουν τα αλιευτικά σκάφη στην περιοχή της Κυπαρισσίας. Διότι ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές εργασίες για την επισκευή του λιμανιού. Δεν ξεκίνησαν ακόμα οι εργασίες αποκατάστασης αλλά τα υποστηρικτικά έργα…
@Αν δεν υπήρχε ο…”Άγιος” Χαρίτσης της Μεσσηνίας με την βούλα της περιφέρειας Πελοποννήσου όπως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε στο παρελθόν, λιμάνι δεν θα βλέπαμε ποτέ. Η προηγούμενη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ουδέποτε ασχολήθηκε με το θέμα του ιστορικού λιμανιού, ούτε με το Καλονερό-Τσακώνα στο οποίο έλειπαν 7 μελέτες για τον πλήρη φάκελο του έργου. Να τα λέμε αυτά..

@ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΑΗ:

Αυτά για σήμερα. Γιατί πρέπει να πιάσουμε ξανά τον Μάη. Όπως το τραγούδι του Φίλιπου Νικολάου που λέει για τον Μάη και “αυτή την πόλη που κλαίει” λες και το έγραψε για τον περιοχή μας…Αλλά σας έχω υποσχεθεί κάτι. Όταν ολοκληρωθεί το λιμάνι Κυπαρισσίας θα δώσει συναυλία ο φίλος μου Βασίλης Καζούλης.
@Θα ερμηνεύσει το ‘Λιμάνι βορεινό” που μας λέει ότι “σε τούτη την πόλη δεν έχει γιορτή, τα παράθυρα κλείσαν και οι φίλοι σκορπίσαν”….

Ακούστε αυτά τα τραγούδια ξεκινώντας κάθε πρωί με ελληνικό τραγούδι εδώ http://freepower.radiostream321.com/ και φυσικά χωρίς διαφημίσεις..

Καλή εβδομάδα….

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ