Το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα της Μαραθόλακκας στην κοίτη του Νέδοντα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά από την χτεσινή καταιγίδα και κατόπιν  καταγγελιών κατοίκων του Ταϋγέτου διενεργήσαμε αυτοψία στην περιοχή των πέντε δρόμων για να διαπιστώσουμε για μια ακόμα φορά ιδίοις όμμασι το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα της Μαραθόλακκας.

Τι διαπιστώσαμε;

  1. Σε συγκεκριμένα σημεία του πρανούς της Ε.Ο. Καλαμάτας –Σπάρτης στο ύψος των πέντε δρόμων  έχουν σχηματιστεί ρυάκια   στα οποία ρέουν μαύρα ζουμιά συνοδευόμενα από μεγάλη ποσότητα αφρού. Τα ρυάκια αυτά είχαν κατεύθυνση από την περιοχή της Μαραθόλακκας προς την κοίτη του Νέδοντα.
  2. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάθε είδους απορριμμάτων κατά μήκος της πορείας των ρυακιών αυτών
  3. Οσμή σήψης ανέδυε όλη η περιοχή.

Αφιερωμένο σε όσους αδράνησαν στο περιβαλλοντικό έγκλημα της Μαραθόλακκας

Publiée par Emmanouil Makaris sur Mercredi 27 juin 2018

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει  μεγάλο φορτίο ρύπανσης στην συγκεκριμένη περιοχή  το οποίο κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων οδηγείται στον ποταμό Νέδοντα.

Εδώ και τώρα πρέπει να ανοίξει διάπλατα ο φάκελος της Μαραθόλακκας με σκοπό να γίνει ουσιαστική και μόνιμη απορρύπανση της περιοχής.

Φωτογραφία του Μανώλης Μάκαρης.

Σε μια εποχή όπου οι ευρωπαϊκές πόλεις εφαρμόζουν σύγχρονους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων που βασίζονται στην διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση , η δημοτική αρχή Καλαμάτας με την αναποτελεσματική και επικίνδυνη διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα  εκτίθεται για άλλη μια φορά, με δυσμενείς επιπτώσεις για το περιβάλλον και -το πιο σημαντικό- με εγγενείς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δήμου Καλαμάτας