Το χρονικό του φρικτού εγκλήματος στη Μάνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το φρικτό έγκλημα που έλαβε χώρα στον Άγιο Νικόλαο της Μάνης, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, με δράστη έναν 34χρονο με ψυχολογικά προβλήματα και θύμα τον πατριό του.

Ο δράστης, ο οποίος είχε τεταμένες σχέσεις τόσο με τον πατριό όσο και με τη μητέρα του, βρισκόταν σε φαρμακευτική αγωγή, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα και είχε επιστρέψει στον τόπο του τον Σεπτέμβριο.

Λόγω των προβλημάτων στις οικογενειακές σχέσεις, δε ζούσε στο ίδιο σπίτι, με τους συγγενείς του αλλά σε ένα τροχόσπιτο.

Την Πρωτοχρονιά η οικογένεια είχε ετοιμάσει στο σπίτι μπάρμπεκιου. Ο δράστης εμφανίστηκε τότε στο σπίτι με ένα μπιτόνι που περιείχε πετρέλαιο και βενζίνη, το έριξε σε έναν κουβά σφουγγαρίσματος και περιέλουσε τον πατριό του, βάζοντάς του φωτιά.
Ο 65χρονος άνδρας δεν πρόλαβε να αντιδράσει, καθώς ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, και, παρά τις προσπάθειες των άλλων καλεσμένων, βρήκε φρικτό θάνατο μπροστά στα μάτια τους.

Στη συνέχεια ο δράστης περιέλουσε και τη μητέρα του, η οποία όμως πρόλαβε να απομακρυνθεί, να μπει στο σπίτι κι έτσι να σωθεί.

Στη συνέχεια ο 34χρονος πήγε μέσα στο χωριό, στον Άγιο Νικόλαο, στο σπίτι συγχωριανού του, με τον οποίο είχε προστριβές, άναψε φωτιά στο πατάκι στην πόρτα του, αφήνοντας το μπιτόνι εκεί. Ο συγχωριανός του βγήκε στην πόρτα να δει τι συμβαίνει, και κλότσησε με το πόδι του το μπιτόνι με την βενζίνη, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά στο παντελόνι του και να υποστεί εγκαύματα στα πόδια. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Αμέσως μετά ο 34χρονος πήγε στην Αστυνομία και παραδόθηκε.