Τριφυλία: Με … καραμπόλες, μετακινήσεις, αποχωρήσεις και αιχμές ολοκληρώθηκε η κατάθεση των 8 συνδυασμών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΜΕ καραμπόλες και..ανακοινώσεις που συνοδεύτηκαν από αποχωρήσεις αλλά κυρίως μετακινήσεις όπως είχαμε αποτυπώσει πολλές φορές σε ρεπορτάζ μας…για την προεκλογική περίοδο ολοκληρώθηκε η κατάθεση των συνδυασμών.

Εκτός από τα…πολιτικά μέτωπα ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Δημοτική ενότητα Κυπαρισσίας εμφανίζεται..όχι απλά μην ομογενοποιημένη αλλά..διασπασμένη σε 4 συνδυασμούς την ώρα που η μεγαλύτερη πόλη της Τριφυλίας πληθυσμιακά έχει μόνο 2 υποψήφιους όπως την προηγούμενη αναμέτρηση. Πάντως περισσότεροι από 300 σύμβουλοι διεκδικούν την ψήφο των 19.000 περίπου ψηφοφόρων του μεγάλου Δήμου…
ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Τα..τσούγκρισε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ωστόσο αποχωρώντας από το συνδυασμό της κας Χαίδω Παναγιωτοπούλου o τέως σύμβουλος από την Κυπαρισσία κ. Θεόδωρος Γκρτίζαλης μαζί με τον κ.Τάσο Λιακάκη καθώς 4 ώρες πριν λήξει η διαδικασία ο συνδυασμός της υποψηφίου επέλεξε να προσχωρήσει η δημοτική σύμβουλος και τέως Αντιδήμαρχος Μαρία Πανουσιοπούλου.

Ο κ. Θ.Γκρίτζαλης στην πρώτη ανακοίνωσή του τόνιζε μεταξύ άλλων ότι “…Οι αρχές και οι αξίες μου ήταν  και παραμένουν αδιαπραγμάτευτες. Δυστυχώς, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπίστωσα συμπεριφορές και αποφάσεις, που λήφθησαν πίσω από κλειστές πόρτες, με μόνο κριτήριο την παλαιοκομματική εκλογική νοοτροπία. Αυτό διέρρηξε τόσο το στοιχείο της εμπιστοσύνης όσο και του ψυχικού δεσμού τόσο σε εμένα όσο και σε πολλούς οπαδούς του συνδυασμού.
Στην πολιτική οι αποφάσεις δεν αποτελούν  αλά κάρτ αξιοποίηση προσώπων και συνθηκών, αλλά πρέπει να έχουν το στοιχείο της συνέπειας. Ως εκ τούτου, η είσοδος στο συνδυασμό ατόμων το τελευταίο 24 ωρο, για τα οποία η πλειοψηφία των μελών είχε εκφραστεί αρνητικά, και σε αντεπίθεση με την προσωπική διαβεβαίωση της επικεφαλης του συνδυασμού, μας προσβάλει όλους συνολικά και θίγει βάναυσα οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία… ”

Η κα Παναγιωτοπούλου λίγες ώρες μετά απάντησε στον αποχωρήσαντα υποψήφιο μεταξύ άλλων ότι “…Παλαιοκομματικές λογικές βασισμένες σε εκβιαστικά διλήμματα, διαχωριστικές γραμμές, καφενειακού τύπου δημόσιες κραυγές και προσπάθειες για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι δεν είναι ανεκτές! Η Τριφυλία έχει ταλαιπωρηθεί χρόνια τώρα από αυτές τις λογικές και όσοι προσπαθούν να συνεχίσουν την πορεία τους βασισμένοι σε αυτές, πρέπει να αντιληφθούν ότι η κοινωνία τις έχει ξεπεράσει!….”
Ο κ. Θεόδωρος Γκρίτζαλης ανταπάντησε με νέα ανακοίνωση λέγοντας μεταξύ άλλων διατείνεται όπως αναφέρει ότι “…Η λάσπη δε με αγγίζει.Η αλήθεια της πραγματικότητας είναι πολιτικός κόλαφος για εσάς. Αλλού να απευθύνεστε για τα περί εκβιασμών, μεμψιμοιριών, προσωπικών παιχνιδιών και όχι σε εμένα. Γιατί η αλήθεια της πραγματικότητας είναι πολιτικός κόλαφος για εσάς. Είναι ψέμα ότι όταν ρωτηθήκαμε ως συνδυασμός για την προσχώρηση συγκεκριμένης υποψήφιας στο παρά πέντε, αρνηθήκαμε; Είναι ψέμα ότι μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι διαλαλούσατε δεξιά και αριστερά ότι δεν τίθεται θέμα προσχώρησης; Είναι ψέμα ότι βάλατε να ακούσουμε την άποψη συγγενικού σας προσώπου με σκοπό την πολιτική κατεύθυνση που βρίσκεται ψηλά σε κομματικό σωλήνα ενώ πρεσβεύετε ότι είστε ακομμάτιστη; Είναι ψέμα ότι την Κυριακή και 3 ώρες πριν λήξη η κατάθεση των συνδυασμών, μας ανακοινώσατε αιφνιδίως την απόφαση σας;…”
ΚΑΥΤΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τεκμαίρεται ότι ο προεκλογικός αγώνας θα οδηγήσει σε πόλωση με δεδομένο ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όχι μόνο των συνδυασμών ή συμβούλων αλλά κυρίως στις 3 μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας που η ομογενοποίηση απέτυχε να υλοποιηθεί.
Πάντως σε ότι αφορά τους συνδυασμούς από την Παρασκευή είχε κατατεθεί ψηφοδέλτιο από τον κ. Σαράντο Κουκούμη, ενώ σε κάποιους άλλους συνδυασμούς αρκετά πρόσωπα υποστηρικτές συμμετέχουν τελικά όχι στο κορμό αλλά στα κοινοτικά συμβούλια που η μάχη αναμένεται με ενδιαφέρον…Τέλος ένα σενάριο της τελευταίας στιγμής περί συνεργασίας 2 συνδυασμών δεν επιβεβαιώθηκε ούτε στο ελάχιστο….
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ