ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ και Αιχμηρά: Η πατρότητα της Β φάσης στο λιμάνι Κυπαρισσίας ανήκει μόνο στο λαό της πόλης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γράφει και σχολιάζει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@ Τον Αύγουστο παχαίνουν οι υποσχέσεις: Καλό μήνα έστω και αργά. Μπάνια του λαού αλλά η περίοδος χάριτος για το πολιτικό σύστημα θα τελειώσει νωρίτερα. Μήνας με φόρους, ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις ο τελευταίους του θέρους…

@ Κατά τα άλλα σε ότι αφορά την Δυτική Μεσσηνία, την αδικημένη Τριφυλία -Πυλία μάλλον τον Αύγουστο παχαίνουν οι υποσχέσεις, καθώς δεν υπάρχει καν χρονοδιάγραμμα για το Ριζόμυλος-Πύλος-Καλαμάτα, πόσο μάλλον για το Καλονερό-Τσακώνα. Είπατε τίποτα παρακαλώ;

@ H πατρότητα του λιμανιού στο Δ.Σ.: Την πατρότητα της δεύτερης φάσης των έργων διεκδικούν στο πολύπαθο λιμάνι της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, απερχόμενοι, ανερχόμενοι, εμβόλιμοι και μη. Η αλήθεια όμως είναι ότι άλλοι έτρεξαν, άλλοι συνάντησαν, άλλοι εξασφάλισαν την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης.

@ Ως γνωστόν με νεότερη απόφαση η Πολιτική προστασία κήρυξε το μόλο σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης,
λόγω των θεομηνιών, ώστε να εκταμιευθούν πιστώσεις και να ανακηρυχθεί ανάδοχος άμεσα ώστε οι εργασίες να μην καθυστερήσουν.
@ Αυτό σημαίνει ότι με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος οι γραφειοκρατικές διαδικασίες όπως η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που καθυστερούν δυόμισι χρόνια το λιγότερο, δεν είναι πάντα απαραίτητες. Μάλιστα πριν και μετά τις εκλογές οικειοποιήθηκαν την πατρότητα της χρηματοδότησης οι μεν και οι δεν.

@ Αυτά δεν ειπώθηκαν στο Δ.Σ. Τριφυλίας: Τελικά παρότι είχε απορριφθεί 3 φορές το σχετικό αίτημα μετά από πιέσεις πριν τις 7 Ιουλίου τελεσφόρησε με παρέμβαση Χαρίτση, λιμενικού ταμείου και του νέου δημάρχου Τριφυλίας η εξασφάλιση του κονδυλίου. Μάλιστα για να μην υπάρξει πρόβλημα το έργο φέρει την υπογραφή του νέου γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου με την νέα κυβέρνηση και γι΄αυτό δημόσια δόθηκαν έπαινοι από την δημοτική αρχή καθώς προηγήθηκαν 4 ραντεβού για να δρομολογηθεί η συμπληρωματική αποκατάσταση του λιμανιού.

@ Για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε την προγραμματική σύμβαση με την επισήμανση ότι πλέον τον πρώτο λόγο έχει όχι μόνο η περιφέρεια αλλά κυρίως το Λιμενικό ταμείο που φρόντισε να στείλει όλα τα έγραφα και ο Δήμος που ακολούθησε τους υπόλοιπους.
@ Το λιμάνι ανήκει μόνο στο λαό: Η πατρότητα του λιμανιού ωστόσο δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν τα έβαλε κανείς από την τσέπη του. Ανήκει στο λαό της πόλης, στους Αλιείς, στους επισκέπτες. Οι πλάτες και τα στηρίγματα επομένως που εκφράστηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβουλίου δεν συγκινούν κανέναν.
 
@ Το λιμάνι που είναι καημός για τον τόπο πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να το δουν συνολικά. Ευτυχώς που πριν ακόμα αναλάβει ο νέος δήμαρχος Τριφυλιας όρθωσε το ανάστημα του και εξασφάλισε ένα ακόμα ατού για τον τόπο…
@ Καλά Μπάνια: Πριν κλείσουμε μας κάνει εντύπωση ότι δεν βλέπουμε να κινείται ούτε πολιτιστικά τίποτα πέρα από τα πανηγύρια στα χωριά, καλάθια απορριμμάτων δεν υπάρχουν στις ακτές, πόσο μάλλον ναυαγοσώστες, να μην αναφέρω σε άλλο ρεπορτάζ και τα σκουπίδια. Καλή συνέχεια…