Ηρακλή Ξυλοκάστρου – Καλαμάτα για το Κύπελλο Ερασιτεχνών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου  κληρώθηκε ν’ αντιμετωπίσει η Καλαμάτα, στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών την Τετάρτη 5 Απριλίου στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας .

Τα  ζευγάρια της 1ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών:

  • ΑΟ Κατασταρίου – Κεραυνός Αγίου Βασιλείου
  • ΑΟ Σάμης – Πανηλειακός

Ο Π.Α.Ο. Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928 (“Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Ηρακλής Ξυλοκάστρου”) ιδρύθηκε το 1928 και δεν έπαψε να λειτουργεί έως σήμερα, διατηρώντας τη δραστηριότητα του ακόμα και κατά την περίοδο της κατοχής. Πρόκειται για έναν από τους γηραιότερους εν ενεργεία ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία και συνεχή παρουσία σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο, εκπροσωπώντας μάλιστα μία μικρή πλυθυσμιακά πόλη όπως το Ξυλόκαστρο σε σύγκριση με άλλους συλλόγους που διασώζονται μέχρι σήμερα στο πανελλήνιο.

Από την ίδρυσή του ο Ηρακλής και κατά την τότε εγγραφή του στην Ε.Π.Ο διατηρεί τον αριθμό μητρώου 235, αλλά οι περισσότεροι σύλλογοι που προηγήθηκαν στα μητρώα αυτά έχουν πάψει να λειτουργουν.

Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες στηνΚορινθία που διατηρεί ποδοσφαιρικά τμήματα ανδρών, νέων, παίδων και ακαδημιών, τα οποία αγωνίζονται σε όλα τα πρωταθλήματα τηςΕ.Π.Σ.Κ.

Πριν από χρόνια, στις τάξεις του είχε και βόλεϊ ανδρών με συμμετοχή στη Β΄ Εθνική και Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Το βασικό χρώμα της φανέλας του Ηρακλή είναι το πράσινο και το λευκό.

Το τωρινό σήμα απεικονίζει την προτομή του Ηρακλή που φοράει το δέρμα από το λιοντάρι της Νεμέας που στην μυθολογία υπήρξε ένας από τους άθλους του.
.