Καλλιτεχνική Τριφυλία. Ο κύβος ερρίφθη!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δυστυχώς οι Πολιτικοί  ζουν ‘στον ψεύτικο κόσμο τους’. Νομίζουν πως είναι επάγγελμα το να ασχολείσαι με τα πολιτικά και  κοινωνικά θέματα. Και μάλιστα πως είναι ένα ‘κλειστό’ δικό τους επάγγελμα (!).

 Η αλήθεια είναι το ακριβώς αντίθετο:  Όλοι μπορούν,  και όλοι έχουν δ ι κ α ί ω μ α να ασχολούνται  με την πόλη, το χωριό , τη γειτονιά τους. Η πολιτική είναι λαϊκή τέχνη,  δεν θέλει σπουδές, δεν θέλει ειδίκευση .

Και μάλιστα , εκτός από δικαίωμα, είναι κ α θ ή κ ο ν  όλων  η  βελτίωση της καθημερινής  ζωής, και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ποιός θα μας σώσει  από τους  κακούς   πολιτικούς??

Θα  μας  γλυτώσουν  μ ό ν ο  οι   καλλι – τέχνες ! ! 

Ειδικώς για τις τοπικές εκλογές, (για μικρές πόλεις και χωριά) πρέπει να ‘κυνηγήσουμε’ τους πολιτικάντηδες, και να δώσουμε το ‘τιμόνι’ στους: αρχιτέκτονες, διακοσμητές, οργανοπαίκτες, τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιούς, αθλητές, ζωγράφους, ποιητές, συγγραφείς, μαστόρους, μαγείρους, κλπ,  σε  ό λ ο υ ς  όσους ξέρουν καλά , έστω και μία τέχνη…

                          Καλλιτεχνική   ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ας συνεννοηθούν οι 100-200 καλλιτέχνες , που διαμένουν ή κατάγονται από την περιοχή, και ας  περάσουν από τα λόγια στις πράξεις.

Για να πετύχουν , θα χρειαστεί να τηρήσουν 2 απλά βασικά  σημεία:

  1. –Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ‘προέρχονται’ από όλους τους πολιτικούς χώρους, για να μην μπορούν οι ‘άμουσοι’ να κατατάξουν τον συνδυασμό σε ‘δεξιό’ ή ‘αριστερό’, σε φιλοκυβερνητικό ή όχι.

Για όσο καιρό εργαστούν για τον Δήμο, να έχουν ‘σβήσει’ το πολιτικό παρελθόν τους, να ασχολούνται μόνο με απλά καθημερινά πράγματα, που είναι άσχετα με ιδεολογίες και κόμματα:

— δενδροφυτεύσεις,  διαβάσεις πεζών, όχι ηχορρύπανση, σήματα για να μην τρέχουν τα οχήματα εντός πόλεων, βιολογικά προϊόντα, διαφήμιση της περιοχής, χοροί , μουσικές , ανοιχτά θέατρα,   παραδοσιακά πλακόστρωτα πάνω σε άμμο, ψηφιδωτά, πινακοθήκες, δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλα τα μαγαζιά, λαογραφικά και άλλα μουσεία, παιδότοποι με παραδοσιακά παιχνίδια, δίκτυο υποτροφιών,  επιστροφή στα χωριά, καινοτόμες αγροτικές καλλιέργειες, επιστροφή των Αθηναίων και του εξωτερικού, αγάλματα , αύξηση του ερωτισμού ,  ολική ανακύκλωση, μείωση και κατάργηση του πλαστικού,  κατάργηση των ζιζανιοκτόνων , μείωση στα χημικά εντομοκτόνα, ένας χωματόδρομος σε κάθε πόλη για να παίζουν τα παιδιά, ποδήλατα, μέσα μαζικής μεταφοράς, μείωση των Ι.Χ., αύξηση των ΤΑΧΙ,  αναβίωση των εθίμων, μείωση ωρών εργασίας, μείωση ανεργίας,  χορηγίες από πλούσιους, διαφάνεια στα οικονομικά, δημόσιες συνελεύσεις, εθελοντισμός, φτηνό δωρεάν δημόσιο Internet , ηλιακή και αιολική ενέργεια.   κλπ. ,  κλπ. , κλπ.

  1. Το δεύτερο σημαντικό, είναι η δημοκρατική οργάνωση του Συνδυασμού και του Δήμου , από τον ψηφοφόρο έως τον δήμαρχο.

Να ψηφίζουν για κάθε θέμα, και να γίνεται ό,τι πουν οι περισσότεροι.

Όλοι οι ‘άρχοντες’ να  ε ν α λ λ ά σ σ ο ν τ α ι   με κλήρωση (ή με παραίτηση ) , πολύ συχνά, κάθε έξι μήνες !.

—–Απομένουν λίγοι μήνες για τις εκλογές της Άνοιξης του 19.

Ήδη , συμφωνούν σε όσα αναφέραμε, εκατοντάδες άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών, που ζουν στην περιοχή μας.

Ας προχωρήσουν σε συνελεύσεις, στην οργάνωση του συνδυασμού, και στη σύνταξη προγράμματος. Οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι που υπάρχουν, είναι ένα προστάδιο του Συνδυασμού.

ο κύβος ερρίφθη – alea jacta est.  φοράμε το  καπέλο μας, το δαχτυλίδι, το φουλάρι , παίρνουμε την κιθάρα και προχωράμε…

 

σημειώσεις:

  1. –Αυτονόητο είναι, πως οι θρησκείες δεν πρέπει να ανακατευτούν με τον συνδυασμό , αλλά ούτε και με τα δημοτικά θέματα γενικώς. Πρέπει να γίνει πλήρης χωρισμός δεσποτάδων-παπάδων και Δήμου. Ο Δήμαρχος να μην παρίσταται στις θρησκευτικές γιορτές, ούτε ο δεσπότης στην παρέλαση και στην ορκωμοσία του Συμβουλίου. Οι Καλλιτέχνες έχουν τον τρόπο να βλέπουν μόνο την καλλιτεχνική πλευρά της θρησκείας: μουσικές, ζωγραφιές, αρχιτεκτονική, κλπ.  Όχι την προσηλυτιστική πλευρά…
  2. –Σε όλη την περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, οι πάσης φύσεως καλλιτέχνες, είναι πολύ περισσότεροι απ όσους νομίζουμε. Τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί, είναι ήδη το 20% του λαού (!), και αν προσθέσουμε και τους φιλότεχνους, τότε είναι ήδη πλειοψηφία !!!. Και ας προσθέσουμε και πολλούς αξιόλογους ευρωπαίους καλλιτέχνες, που μένουν ή κάνουν διακοπές εδώ…
  3. –Λίγοι γνωρίζουν ,- ενώ θα έπρεπε όλοι να ξέραμε-, πως στην δημοκρατία της αρχαίας Ελλάδας απαγορεύονταν τα κόμματα!!, οι ‘εταιρείες’ ,όπως τα ονόμαζαν. Και ήταν πολύ σωστός εκείνος ο νόμος, διότι όταν ομαδοποιούνται οι πολίτες, και ψηφίζουν με ίδια γνώμη, αυτό είναι ύποπτο, ‘εκ του πονηρού’, σίγουρα έχουν κάποιο συμφέρον. Και πάνε να πάρουν την εξουσία απ’ όσους ψηφίζουν ‘ατομικά’, ‘κατά συνείδηση’ , με ‘καλό σκοπό’, για το ‘κοινό καλό’.

Οι καλλιτέχνες, λόγω ιδιοσυγκρασίας, είναι οι μόνοι που δεν ομαδοποιούνται, γι αυτό και είναι οι μόνοι που μπορούν να εφαρμόσουν την άμεση δημοκρατία.

  1. –Όταν λέμε να προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, εννοούμε με εξαίρεση τους πολύ ακραίους. (μπορείτε να σκεφτείτε ποιούς και ποιούς)

Όμως, πρώτον δεν πρόκειται να έρθουν αγριάνθρωποι σε έναν καλλιτεχνικό συνδυασμό, αποφεύγουν τις τέχνες όπως ο διάολος το λιβάνι. Αλλά και όσοι τυχόν μπούν μέσα στην Καλλιτεχνική Τριφυλία, κατά ένα μαγικό τρόπο, θα ηρεμήσουν, θα γλυκύνουν, θα καλμάρουν, όπως ακριβώς το άγριο φίδι όταν εκπαιδευτεί να ακούει μουσική, αρχίζει να χορεύει…

ΑΝΤΩΝΗΣ  ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ