Όλοι είμαστε -λίγο- Αμβρόσιοι…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το ανώτερο στάδιο της ειλικρίνειας είναι ο κυνισμός… Άλλοι φτάνουν σ αυτόν από αθωότητα , όπως τα μικρά παιδιά, κι άλλοι από το βάρος των πολλών αμαρτιών τους, όπως ο Θανάσης Λενής, δηλ. ο “ Άγιος” Αμβρόσιος.  Ο πρώην αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, του είχε πει : «δεν ξέρω ποιός γεννήθηκε πρώτος? ο διάβολος ή εσύ?»

   Το ότι ο ‘διάβολος’ έχει μπεί πράγματι μέσα στην ψυχή του Αμβρόσιου, φάνηκε που όταν  χάθηκαν 100 άνθρωποι στη μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής,  αυτός δήλωσε:   είναι η τιμωρία του θεού, επειδή ο Πρωθυπουργός είναι άθεος, κατάργησε τον θρησκευτικό όρκο, τις εικόνες απ τα σχολεία, νομιμοποίησε γάμους ομοφυλοφίλων, κλπ.

 όλη η σύγχρονη Ελλάδα είναι σαν τον Αμβρόσιο!

Η σκληρή αλήθεια είναι πως μοιάζουμε με τον Αμβρόσιο, οι μισοί και παραπάνω Έλληνες!! Είμαστε κακοί και μοχθηροί, και θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Έτσι μας μάθανε από το σχολείο, αυτά μας μάθανε οι παπάδες στα κατηχητικά, και οι πολιτικοί στα κόμματα.

Για να αποδείξουμε πως όλοι είμαστε , -λιγάκι-,  Αμβρόσιοι, ας δούμε  ένα άλλο διδακτικό video, όπου μιλάει ο άθεος Τζίμης Πανούσης.

 ομαδική ψυχανάλυση από τον Άγιο Τζιμάκο!! 

Διηγείται μία ιστοριούλα:

Ένα γκομενάκι στο λεωφορείο(!), ένα κωλαράκι(!), μουνάρα η αθεόφοβη…!!!  Όρθια, μόνη της, στα κάγκελα πίσω. Και γω νάμαι καθιστός… Με ποιά δικαιολογία να σηκωθώ να την πλησιάσω?… Άμα σε θέλει όμως η κουφάλα η τύχη…  Κάνει στάση το λεωφορείο, και μπαίνει μέσα μια κωλόγρια, ένα χούφταλο. Ευγενέστατος εγώ, σηκώνομαι, προσφέρω το κάθισμα, ακροβολίζομαι πίσω, και αρχίζουν τα δύσκολα: «πώς σε λένε? , που μένεις?, το πολυτεχνείο ζει». και διάφορα τέτοια…

 Αλλά η γκόμενα, μου το παίζει ψυχρή ‘και καλά’: «ναι, όχι, δεν ξέρω», οπότε μου τη δίνει και μένα, και σκέφτομαι: «δεν γαμιέσαι μωρή κότα,? να πούμε…»  Εν τω μεταξύ έχει  φτάσει και η στάση μου να κατέβω, την παρατάω σύξυλη , σηκώνομαι , φεύγω και πάω στο σπίτι μου.

 Την ξανάδα τις προάλλες, σε φωτογραφία, στην εφημερίδα.

Αυτή, μια φίλη της, κι ένας φαντάρος…

«Στον τόπο 3 νέοι, μετά από ολονύχτιο γλέντι, μετωπική με νταλίκα στην εθνική».  Με τα κουταλάκια τους μαζεύανε…

  Τα ήθελε ο κώλος της…(=καλά τα έπαθε…)

Είναι συγκινητικό και ανατριχιαστικό!.

Όλοι οι άντρες έχουμε κάνει τέτοιες σκέψεις  για γυναίκες που δεν μας ‘κάθησαν’. Άλλο θέμα αν δεν το είπαμε δημόσια.

Ο Αμβρόσιος είναι πιο ειλικρινής από εκατομμύρια Έλληνες…

 

  1. –Ο Αμβρόσιος έχει το παρατσούκλι ‘χωροφύλακας’ , λόγω συμπεριφοράς, αλλά και επειδή δίδασκε θρησκευτικά στη Σχολή Χωροφυλακής!! Έξω οι θρησκείες από την αστυνομία και το στρατό!
  2. –Σαν τον Αμβρόσιο είναι οι ‘μισοί’ δεσποτάδες και παπάδες. Υπάρχει ένας κρυφός αλλά έντονος πόλεμος μεταξύ παραδοσιακών και ‘μοντέρνων’ δεσποτάδων. Και σχετίζεται με το ποιός θα είναι ο διάδοχος του Ιερώνυμου…
  3. –Μερικοί ήμεροι δεσποτάδες κράτησαν αποστάσεις απ τον Αμβρόσιο, με την φράση πως ο θεός συγχωράει, δεν τιμωράει. Αλλά κι αυτό είναι λάθος. Θεός είναι η φύση, η οποία τιμωράει και μάλιστα αυστηρά. Όταν χτίζεις στα ρέματα γίνονται πλημμύρες, όταν χτίζεις στο δάσος γίνονται πυρκαγιές. Δυστυχώς εμείς οι νεοέλληνες δεν αγαπάμε το περιβάλλον, και έχουν τεράστια ευθύνη γι αυτό οι παπάδες, που μιλάνε για θεό αντί να μιλάνε για τη φύση.
  4. –Τις φωτιές στην Αττική, τις έβαλαν σε πολλά σημεία συγχρόνως τούρκοι πράκτορες, σε πολλά σημεία συγχρόνως, κατ εντολήν του Ερντογάν και των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, ως εκδίκηση που δεν δίνουμε τους 8 .  Η διάθεσή του Σουλτάνου να βοηθήσει την Ελλάδα για τις φωτιές, είναι ολόιδια με το ψεύτικο συγνώμη του Αμβρόσιου… Δείτε πόσο μοιάζει η ματιά τους.

ΑΝΤΩΝΗΣ  ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ