Βραβεύσεις σε πρωτεύσαντες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων Ηλείας & Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 και ώρα 8.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον μεγάλο ‘Ελληνα Συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, στο πέτρινο Ανοιχτό Θέατρο «ΝΟΤΑ ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΥ» στα Πλατάνια.

Με συνοδεία έξι μουσικών τραγουδούν ο Στέλιος Διονυσίου και η Ασπασία Στρατηγού.

Το πέτρινο θέατρο, χωρητικότητας 1.300 ατόμων, βρίσκεται στις παρυφές του χωριού, πάνω από τους καταρράκτες της Νέδας, αντίκρυ στον Επικούρειο Απόλλωνα και την αρχαία Φιγαλεία, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος.

Πριν την έναρξη της συναυλίας θα βραβευτούν οι πρωτεύσαντες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των Νομών Ηλείας & Μεσσηνίας, που συμμετείχαν στο στον 10ο διαγωνισμό έκθεσης με θέμα σχετικό με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με αφορμή της ανακήρυξης του 2018 Ευρωπαϊκού Έτους ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Θα βραβευτούν :

Μαθητές Γυμνασίου

Α’ Βραβείο : Αναστασία Γεωργακοπούλου, από το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Μαθητές Λυκείου

Α’ Βραβείο : Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου, από το ΓΕΛ Γαργαλιάνων

Β’ Βραβείο : Διονύσης Γρηγορόπουλος, από το ΓΕΛ Κρεστένων

Γ’ Βραβείο : Μαργαρίτα Παπανδρέου, από το ΓΕΛ Ανδραβίδας

Ο Δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Μεσσηνίας συγκέντρωσε όλες τις εκθέσεις των βραβευθέντων μαθητών της δεκαετίας σε ένα βιβλίο, το οποίο θα προλογίσει ο ίδιος αλλά και ο Συγγραφέας Στάθης Παρασκευόπουλος.

Οι βραβεύσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του κ. Κων/νου Αρνόκουρου.

Διοργάνωση : Δήμος Τριφυλίας – Τ.Κ. Πλατανίων , Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτών Μεσσηνίας  «Η Αγία Ελένη».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.