Την στήριξη του Δήμου Τριφυλίας ζήτησαν οι 25 συμβασιούχοι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την στήριξη του Δήμου Τριφυλίας ζήτησαν χωρίς όμως προς το παρόν αποτέλεσμα μέχρι το επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, οι 25 περίπου συμβασιούχοι-παρατασιούχοι στο τομέα της καθαριότητας καθώς το θέμα θα τεθεί σε συνεδρίαση ως τις 15 Οκτωβρίου, καθώς στις 17 του μηνός εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.

H εκπρόσωπος των συμβασιούχων κ.Διονυσία Κατσαργύρη τόνισε ότι έχουν συγκεντρωθεί 400 υπογραφές από πολίτες για παραμονή στην εργασία τους, “καθώς ο Δήμος ξέρει ότι χρειάζεται τους εργαζόμενους και για αυτό ζητάμε στήριξη του αιτήματος από όλες τις παρατάξεις, αλλά οφείλουμε να ξέρετε ότι καθαριότητα δεν είναι μόνο τα αστικά ή τουριστικά μέρη του Δήμου αλλά είναι και τα χωριά τα οποία βρωμάνε αφού δεν υπάρχει προσωπικό για την συλλογή των σκουπιδιών” ζητώντας θετική απάντηση ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς οι εργαζόμενοι είναι οικογενειάρχες και εισφέρουν στο οικογενειακό εισόδημα.

Ο εκπρόσωπος του Σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας κ. Ηλίας Φωτόπουλος περιέγραψε την κατάσταση καθώς όλοι γνωρίζουν ότι “η Ε.Ε. θέλει να μειώσει το εργατικό κόστος και να εργάζονται με 500 ευρώ, ζητάμε από το Σώμα να στηρίξει τους συμβασιούχους και να γίνουν μόνιμοι καθώς στην ουσία οι αρμόδιοι βαφτίζουν το ψάρι κρέας από την στιγμή που υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις”.

Υπενθύμισε ότι “εργάζονται χρόνια με μερική απασχόληση, οπότε το Σώμα πρέπει να πάρει απόφαση για μόνιμες εργασιακές σχέσεις για το οικονομικό πρόβλημα παραμένει με την τοπική αυτοδιοίκηση να απαιτεί πλέον όπως πρέπει τα απαιτούμενα κονδύλια από τον κρατικό προυπολογισμό.”. Πάντως με την εκπρόσωπο των εργαζομένων διαφώνησε ο κ. Μερκούρης στο σκέλος του σχολίου της ότι υπάρχει πρόβλημα καθαριότητας στα κοινοτικά διαμερίσματα….

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ