Μύρισε πολιτικό μενού η προεκλογική περίοδος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ:

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ για τα καλά η προεκλογική περίοδος. Σε επίπεδο περιφέρειας έχουμε και λέμε: Σαραβάκος, Δέδες, Νίκας, Τατούλης και έπονται νεώτερα. Με άλλα λόγια θα δούμε πολλές πολιτικές κολοτούμπες. Διότι υπάρχουν παλιότερες δηλώσεις υποψηφίων που τα έχωναν σε πολιτικά πρόσωπα που τώρα τα…ηρωποιούν! Αλλά θα μου πείτε αυτή είναι η Ελλάδα των πολιτικών ταγών..

@Σε επίπεδο Δήμων αναμένεται συνωστισμός στο Δήμο Καλαμάτας. Στην Οιχαλία εκτός παιχνιδιού οδεύει ο κ.Σταθόπουλος, ενώ στη Πύλο ο Καφαντάρης θα έχει απέναντί του τον..Κανάκη. Στην Τριφυλία επειδή μας ρωτάτε όλοι αναμένουν να αποκρυσταλλωθούν οι ζυμώσεις…

@ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ;

Δεν μπορούν να κρυφτούν τα τραπεζώματα σε μυρωδάτα μέρη πάντα σε δημόσιο χώρο. Εξάλλου να έχεις γεύμα ή δείπνο με φίλους δεν είναι καθόλου κακό. Αντίθετα. Σε ένα τέτοιο επώνυμο τραπέζωμα με παρουσία και ανώνυμων αλλά ενεργών πολιτών, τα τηλέφωνα έδιναν και έπαιρναν.

@Πολλές οι παραγγελίες, αρκετά τα κοψίδια. Σε ένα εξ αυτών μάλιστα το πολιτικό μενού ήταν αρκετά ζεστό. Αλλά όσο κι αν μετρούν οι μέρες, δεν βγαίνουν ως τις 26 Μαίου 2019. Τότε κρίνονται όλα. Καλά τον λογαριασμό ποιος τον πληρώνει; Διότι οι πολίτες τον έχουν πληρώσει ακριβά χρόνια τώρα…Σύντομα θα έχω κι άλλα πιπεράτα..

@ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ:

Λαλίστατος ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος. Βέβαια το Λιμενικό ταμείο τελικά βγήκε λάδι..αφού εκπλήρωσε τις 4 υποχρεώσεις με αποστολή απαιτούμενων εγγράφων στο υπουργείο-και καλά έκανε- αλλά μάλλον δεν κρατήθηκε…

@Ο κ.Πρόεδρος του ταμείου λοιπόν όταν έκανε δηλώσεις κατά την επίσκεψη Τατούλη ήταν κατηγορηματικός για την επιτάχυνση των εργασιών στο λιμάνι Κυπαρισσίας, εξηγώντας στο τέλος ότι υπάρχει πρόθεση να υλοποιηθούν όλα τα λιμενικά έργα που απαιτούνται ….

@Στο Σώμα βέβαια για το θέμα του Μαράθου επέρριψε ευθύνες τόσο σε πολιτικούς παράγοντες αλλά και σε υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας για την καθυστέρηση του έργου. Η εκτίμηση βέβαια είναι πολιτική. Οπότε να ξέρουμε γιατί προφανώς είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο ότι για τα λιμενικά έργα θα ακούσουμε πολλά….

@ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ;

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι στο Δ.Σ. δεν έρχονται πολλά πραγματικά προβλήματα των δημοτών. Όπως ο δάκος με την μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου, τα δημοτικά τέλη που ασφυκτιούν οικογένειες, οι δρόμοι και περιοχές χωρίς φωτισμό, τα απορρίμματα, οι δομές υποστήριξης.

@Τώρα που τα λέμε να ετοιμάζονται οι δημότες όχι μόνο της Τριφυλίας να επωμιστούν και το νέο χαράτσι με το τέλος απορριμμάτων που έρχεται. Υποτίθεται θα διοχετευθούν τα έσοδα σε δομές για την ανακύκλωση. Αλλά τελικά πόση και ποια ανακύκλωση εφαρμόζεται σε όλη την Τριφυλία;

@Tα προβλήματα σαφώς θα είναι υπαρκτά και μετά τις εκλογές του Μαίου. Θα δομηθεί ως θεμέλιο η τόλμη να αντιμετωπιστούν ή θα περιμένουμε κι άλλα 4 χρόνια. Διότι 4 χρόνια και 5 της δεύτερης θητείας στον Καλλικράτη τα προβλήματα αντί να λύνονται…τελικά οξύνονται..

@ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ:

Νέες παρατάσεις σε 12 έργα της Μεσσηνίας, που ήταν σε εκκρεμότητα από το 2016, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα έργα αυτά αφορούν την Τριφυλία και αποτελούν υποδομές της περιφέρειας ώστε να ενισχυθεί η συγκοινωνιακή πρόσβαση κατά μήκος του Δήμου που είναι τεράστιος γεωγραφικά ως γνωστόν… @Το ένα από αυτά ήταν η Βελτίωση – συντήρηση της 9ης εθνικής οδού, τμήμα όρια Νομού Ηλείας – Κυπαρισσία, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, με ανάδοχο την ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική, με έκπτωση 52%. Η αρχική προθεσμία ήταν μέχρι τις 25 Ιουλίου 2016 και παίρνει μια ακόμα παράταση για να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες. Το δεύτερο αφορά σε Βελτίωση – συντήρηση της 9ης εθνικής οδού, τμήμα Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, με ανάδοχο την “Ανταίος Τεχνικών Κατασκευών Α.Ε.”, με έκπτωση 13%.

Άντε να δούμε έργα να τελειώνουν…