12 Μαΐου 2017- Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από το 1965 η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων. Καθιερώθηκε για να τιμήσει τη γέννηση της Φλόρενς Ναιτινγκέιλ το 1820, της αγγλοϊταλίδας φιλάνθρωπου που θεωρείται ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής. Η θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας σηματοδοτεί μια ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής των νοσηλευτών και αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν.

  • Δελτίο τύπου     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

12 Μαϊου 2017 Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή και γιορτάζεται μόνο στα λόγια αφού στην πράξη ο κλάδος βρίσκεται σε δραματική υποστελέχωση, με ένα ΕΣΥ να πνέει τα λοίσθια και τους νοσηλευτές να βρίσκονται σε καθεστώς εξουθένωσης.
Αναζητώντας ποιότητα και άμεση πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, θα πρέπει κατά την παροχή φροντίδας να προσπαθούμε για το καλύτερο προς όλες τις κατευθύνσεις κι όχι μονομερώς.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι λήψεις αποφάσεων στηρίζονται σε ελλιπή στοιχεία ή σε αδιαφορία που διακατέχει τους ιθύνοντες ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές και επιτακτικές ανάγκες στο χώρο της υγείας.
Με αφορμή των εορτασμό της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ καλούμε κι εμείς από τη μεριά μας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν ώστε να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Καλαμάτας με νοσηλευτές .Ας μπει επιτέλους φρένο στην εξουθένωση .

ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΙΞΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ.

ΚΑΛΥΨΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ .

ΔΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ .

ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ! !