14 – 23 Ιουλίου το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρουσιάσθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην Αθήνα το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, διοργανώνεται, για 23η χρονιά, από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου 2017 και προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και στις παράλληλες εκδηλώσεις του. Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι αφιερωμένο στη μεγάλη κυρία του ελληνικού χορού, Ζουζού Νικολούδη, που το στήριξε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του. Τούτο συμβαίνει με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή της.

Η Καλαμάτα, ο Δήμαρχός της Παναγιώτης Ε. Νίκας, το Διεθνές Κέντρο Χορού, που ανήκει στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου και διοργανώνει το Φεστιβάλ, θα υποδεχθούν φέτος οκτώ ξένες και τέσσερις ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού, ένα σεμινάριο, τρία εργαστήρια, δύο masterclass και έξι ανοικτές παράλληλες διοργανώσεις, σε είκοσι τέσσερις εκδηλώσεις.