Ο ΓΣ Ακρίτας 2016 ξεκίνησε από το Δημαρχείο για τη νότια Ιταλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αθλήτριες και αθλητές του ΓΣ Ακρίτας 2016, μαζί με προπονητές και γονείς και με επικεφαλής τον Πέτρο Παπαδόπουλο, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019. Ο Π. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Π. Νίκα για τη συνδρομή του Δήμου, ώστε ο Γυμναστικός αυτός Σύλλογος να μεταβεί στην Κοζέντσα της νότιας Ιταλίας, κατά την περίοδο μεταξύ 27 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2019, προκειμένου να μετάσχει σε αθλητικές συναντήσεις, στα εξής αθλήματα: δρόμοι 100 μέτρων, 400 μ., 600 μ., 1.000 μ. και 1.500 μ., καθώς και άλμα εις ύψος. Ο ΓΣ Ακρίτας έχει προσκληθεί από το Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας και τον τοπικό αθλητικό σύλλογο Κ42.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε το πενθήμερο, κατά το οποίο θα βρεθούν στην Κοζέντσα, «εξαιρετικό για τα παιδιά, με πολύ ωραίες εμπειρίες αθλητικές για όλους», προσθέτοντας πως ο Ακρίτας σκέπτεται να διοργανώσει στην Καλαμάτα «ένα διεθνές μίτινγκ, όπου θα έρθει η ιταλική ομάδα και η σερβική, όπου ήμασταν πέρυσι».
Ο Δήμαρχος συνεχάρη «τον Ακρίτα 2016 για την προσφορά του στον αθλητισμό και στην πόλη», τονίζοντας πως «το να υπηρετεί κανείς σήμερα τον κλασικό αθλητισμό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση», σε μία εποχή όπου υπερτερούν το θέαμα και ο ομαδικός αθλητισμός. Προσέθεσε δε πως ο Ακρίτας δεν προσφέρει μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην πόλη, λόγω της θετικής αντανάκλασης στην κοινωνία όσων διοργανώνει και εκείνων όπου συμμετέχει. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμηση πως «είναι η μεγάλη μας ελπίδα, σε μία εποχή εμπορευματοποίησης των πάντων, να ξαναγυρίσουμε στις αξίες και στις ιδέες του αθλητισμού», δηλαδή στα ιδεώδη, τα οποία προβάλλονται διαχρονικά από τον κλασικό αθλητισμό, που μας δίδαξαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Τόνισε δε πως ο Δήμος Καλαμάτας θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες.


Πηγή: https://www.kalamata.gr/