Θρίλερ με την βύθιση πλοίου που μετέφερε 5.800 αγελάδες!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα πλοίο από την Αυστραλία, που μετέφερε 5.800 αγελάδες χάθηκε στα μανιασμένα κύματα και παρά τις έρευνες των σωστικών συνεργείων έχει βρεθεί ζωντανό μόνο ένα μέλος του πληρώματος!

Δυνάμεις της ιαπωνικής ακτοφυλακής συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες στην Ανατολική Σινική Θάλασσα προσπαθώντας να βρουν επιζώντες από το 43μελές πλήρωμα.

Το πλοίο Gulf Livestock 1 έπεσε σε τρικυμία εξαιτίας τυφώνα και εξέπεμψε σήμα κινδύνου τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 185 χιλιομέτρων από το νησί Αμάμι Οσίμα (νοτιοδυτική Ιαπωνία).

Το πλήρωμά του αποτελείται συνολικά από 39 Φιλιππινέζους, δύο Νεοζηλανδούς και δύο Αυστραλούς. Το πλοίο μετέφερε 5.800 αγελάδες από τη Νέα Ζηλανδία σε κινεζικό λιμάνι.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να περισυλλέξει παρά μόνο έναν επιζώντα, τον 45χρονο Φιλιππινέζο Σαρένο Εντβαρόντο.

Η μία από τις μηχανές του πλοίου είχε υποστεί βλάβη, όταν ένα τεράστιο κύμα το αναποδογύρισε, σύμφωνα με τη μαρτυρία αυτού του ναυτικού, την οποία επικαλείται σήμερα ανακοίνωση της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

Ο Εντβαρόντο εξήγησε πως πήδηξε στη θάλασσα όταν το πλοίο αναποδογύρισε και είχε μόλις τον χρόνο να φορέσει ένα σωσίβιο. Το πλοίο στη συνέχεια βυθίστηκε, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ωστόσο στην ίδια ζώνη εντοπίσθηκε από αεροπλάνο το βράδυ της Τετάρτης μια φουσκωτή λέμβος, όμως οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να φθάσουν σ’ αυτήν.

Τρία σκάφη της ακτοφυλακής, πέντε αεροπλάνα και δύτες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Πηγή: newsit.gr