Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με το meteo από αργά το βράδυ αναμένονταν βροχές κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ορεινά της νότιας και δυτικής χώρας, και το Ανατολικό Αιγαίο. Ιδιαίτερα στα ορεινά της νότιας και δυτικής χώρας το μεσημέρι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες.

Στη συνέχεια η νέα επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

Τη Δευτέρα 08/04 βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη νότια ηπειρωτική χώρα έως το μεσημέρι και στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο στη συνέχεια. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση και θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου οι άνεμοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ.

1

Την Τρίτη 09/04 τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 7 έως 8 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες έως και τη Δευτέρα 08/04, και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα.

Πηγή: meteo.gr

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας – Δευτέρα 8/4/2019

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 8/4/2019 προβλέπεται άστατος.

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας ενδέχεται να πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, με ριπές που θα αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.

Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, ενώ θα πέσουν και λασποψιχάλες.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/