Αγία Παρασκευή: Το ιδιωτικό σχολείο θα αποβάλει δια παντός τον μαθητή που ξυλοκόπησε τον 14χρονο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην πρόθεση του να προχωρήσει στην αποβολή δια παντός του 16χρονου μαθητή, που φοιτά στο ίδιο σχολείο με τον 14χρονο, τον οποίο ξυλοκόπησε μαζί με άλλους δύο φίλους του, στην Αγία Παρασκευή, αναφέρεται το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο με επιστολή που έστειλε στους γονείς όλων των μαθητών.

Στο σχετικό e-mail, που απεστάλη σήμερα (08.01.2023), γίνεται λόγος για το περιστατικό ξυλοδαρμού του 14χρονου στην Αγία Παρασκευή, που τις τελευταίες ημέρες έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «(…) Παράλληλα, θέλω να αναφερθώ σε ένα άλλο, πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε και προβλήθηκε από τα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες. Μέσα στις διακοπές, υπήρξε ένα περιστατικό βίας και εκφοβισμού (bullying) ανάμεσα σε 4 παιδιά, μεταξύ των οποίων 2 μαθητές του Σχολείου μας. Από την πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες για να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό.

Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις «Θέσεις του Σχολείου». Μαθητές και μαθήτριες που δεν σέβονται αυτές τις αρχές δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας».

Τέλος, αναφέρει: «Εξάλλου, η (…) ήταν το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα, το οποίο το 1994 κατάρτισε έναν πλήρη κανονισμό κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού – έννοιες, τότε ακόμα άγνωστες στην Ελλάδα – και έκτοτε εφαρμόζει με επιτυχία πληθώρα σχετικών προγραμμάτων».

Πηγή: newsit.gr