Ανείπωτη τραγωδία στη Χαλκιδική: 6 νεκροί από την κακοκαιρία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Bιβλική καταστροφή στη Χαλκιδική από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης τα οποία στοίχισαν την ζωή έξι ανθρώπων ενώ προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων 30. Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε στο GR TIMES o κ. Χαράλαμπος Στεργιάδης, διευθυντής πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Update 2:48: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα και επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για έναν αγνοούμενο ψαρά, στην Καλλικράτεια.

Update 2:24: Χωρίς ρεύμα και το Κέντρο Υγείας Μουδανιών το οποίο λειτουργεί με γεννήτριες. Προσωπικό του νοσοκομείου μιλώντας στην ΕΡΤ1, χαρακτήρισε την κατάσταση πρωτόγνωρη ενώ ανέφερε ότι προσήλθαν δεκάδες τραυματίες στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ αρκετοί που είχαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Όλες οι υπηρεσίες της Χαλκιδικής παραμένουν σε ετοιμότητα όπως ανέφερε γιατρός του κέντρου Υγείας ενώ μετέφερε και μία ανθρώπινη σκηνή που έζησε όταν ένας νεαρός Τσέχος τουρίστας πήγε στο κέντρο Υγείας αναζητώντας τους παππούδες του, οι οποίοι ήταν νεκροί.

Update 1:19: Οι νεκροί στη Χαλκιδική είναι έξι. Μία 54χρονη και ο γιος της καταπλακώθηκαν από υπόστεγο ταβέρνας στα Νέα Πλάγια. Ένας Ρώσος τουρίστας και ο δίχρονος γιος του που καταπλακώθηκαν από δέντρο στη Νέα Ποτίδαια και ένα ζευγάρι τουριστών καταπλακώθηκαν από το τροχόσπιτό τους, στη Σωζόπολη.

Φωτό του τροχόσπιτου που σημειώθηκε το δυστύχημα

Σημειώνεται ότι έξι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν από Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική για να συνδράμουν στις ανάγκες που υπάρχουν. Η μετακίνηση πραγματοποιείται δύσκολα λόγω πτώσης δέντρων ενώ στη Νέα Ποτίδαια έχει πέσει και κολόνα υψηλής τάσης.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους.

Πηγή: https://www.grtimes.gr/