Αποκατάσταση του τουριστικού άξονα Πλατάνια – Νέδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την αποκατάσταση πλήρους κυκλοφορίας ενός τουριστικού δρόμου προχωρά η περιφέρεια καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων καθώς και των επισκεπτών που έρχονται θα θαυμάσουν το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδος που είναι η Νέδα. 

Πιο αναλυτικά με απόφαση που επικυρώθηκε σε συνεδρίαση εντός της εβδομάδας η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας του οδικου άξονα ΠΛΑΤΑΝΙΑ – ΝΕΔΑ Δήμου Τριφυλίας Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ». Η αποκατάσταση θα γίνει με τεχνικά έργα, στηθαία ασφαλείας και ενίσχυση των πρανών του δρόμου από πιθανές καθιζήσεις και επιχωματώσεις.

Το συνολικό κόστος το έργου που διεξάγεται με την μέθοδο μελέτης κατασκευής ανέρχεται στο σύνολο των €403.225,81 πλέον ΦΠΑ 24%, σύμφωνα με το άρθρο 4 της διακήρυξης του συγκεκριμένου έργου, όπου ο ανάδοχος έδωσε συνολική έκπτωση 58,60%. Να σημειώσουμε ότι το  έργο έχουμε αναδείξει με ρεπορτάζ μας ιδίως μάλιστα κατά την επίσκεψη περιφερειακών συμβούλων στην περιοχή αλλά και του εκπροσώπου της περιφέρειας Γιώργου Μπακούρου που το παρακολουθεί από κοντά.

Γ.ΜΠ.