Δυναμική με παλμό η συγκέντρωση στην Κυπαρισσία για την Πρωτομαγιά και τα εργασιακά- VIDEO

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Έντονη με παλμό ήταν η κινητοποίηση συλλογικών φορέων αλλά και κοινωνικών εταίρων της Κυπαρισσίας για την απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς.

Αφορμή αποτέλεσε επίσης το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά το οποίο σύμφωνα με τους φορείς και εργαζόμενος οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα τους ήδη δοκιμαζόμενους πολίτες από την πανδημία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε η επιτροπή συνταξιούχων Τριφυλίας, η επιτροπή γυναικών Τριφυλίας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από το 2ο Δημοτικό σχολείο Κυπαρισσίας καθώς επίσης και κοινωνικοί φορείς. Το συγκεντρωμένο πλήθος προέβη στην κινητοποίηση αυτή στην πλατεία του δημαρχείου της Κυπαρισσίας, όπου ακολούθησαν χαιρετισμοί όλων των φορέων ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση θεωρώντας ότι καταργεί κατάφωρα κοινωνικές και εργασιακές διεκδικήσεις πολλών δεκαετιών, με ελαστικό ωράριο εργασίας και αμφιβόλου ποιότητας συλλογικές συμβάσεις και εργασιακές σχέσεις. Οι φορείς εκτίμησαν ότι το εργασιακό μέλλον θα είναι πιο ζοφερό με μείωση όχι μόνο των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά κυρίως και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

VIDEO KYPARISSIA TV: https://youtu.be/XVomWqQr4_U