Δύσκολη η κατάσταση δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στην Κορινθία. Ανησυχία για την “εφιαλτική νύχτα” που αναμένεται, καθώς αποσύρθηκαν τα εναέρια. Λίγο πριν τις 19:00 έγινε διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά και στη νέα Ε.Ο. από Ελευσίνα ως τα διόδια της Κορίνθου. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη: «Η φωτιά είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τα διυλιστήρια αλλά σύμφωνα με όσα με ενημερώνουν οι συνεργάτες μου δεν υπάρχει άμεσα κίνδυνος να επεκταθεί προς τα εκεί η φωτιά».

Επίσης πρόσθεσε:«Ωστόσο η κατάσταση στην περιοχή είναι αρκετά δύσκολη. Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης όσων βρίσκονται στον οικισμό Γλυκιά Ζωή Κορινθίας ενώ έχουν καεί και αρκετά σπίτια».

Οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά και τα διυλιστήρια που βρίσκονται κοντά στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στην Μάνδρα έχουν εκκενωθεί πολλοί οικισμοί με τα περισσότερα σπίτια να έχουν καεί.

Για το συμβάν μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χαρίλαος Βυτινιώτης ενημερώνοντας ότι οι φλόγες πλησιάζουν στα διυλιστήρια.

Όπως ανέφερε, «Η φωτιά έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», επισήμανε πάντως ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η Εθνική Οδός, ο Προαστιακός, η παλιά Εθνική Οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Λίγο μετά τις 18:30, οι αρχές έκλεισαν και την παλαιά και τη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, ενώ λίγο μετά τις 19:00 από το 112 ήρθε ειδοποίηση για εκκένωση όσων βρίσκονται αυτή την ώρα στον οικισμό Γλυκιά Ζωή Κορινθίας, πολύ κοντά στα διυλιστήρια.

Μετά τις 19:30 ήρθε μήνυμα και για τις περιοχές Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμό Όθωνα και Ευταξία, για εκκένωση προς Ελευσίνα.

Πηγή: Newsbomb.gr