Δύσκολη χρονιά για τους τριτέκνους παραδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την παρουσία δεκάδων φίλων των τριτέκνων έγινε σε όλη την Τριφυλία η κοπή της αγιοβασιλόπιτας από τον ομώνυμο σύλλογο της Μεσσηνίας, με αναφορές από τον πρόεδρο του φορέα για την δύσκολη χρονιά που διανύουν το 2019 οι τρίτεκνες οικογένειες του Νομού μας.

Την εκδήλωση της αγιοβασιλόπιτας στη Κυπαρισσία τίμησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος παρουσία αντιδημάρχων που εκπροσώπησαν την Δημοτική αρχή, εκπροσώπου της Ομοσπονδίας τριφυλιακών συλλόγων και σωματείων της πόλης. Εκτός από τις καθιερωμένες ευχές έγινε αναφορά στο ημερολόγιο του συλλόγου, στις εκπτώσεις καταστημάτων της περιοχής υπέρ των τριτέκνων, τα μειωμένα τέλη που ισχύουν στο Δήμο Τριφυλίας, ενώ ακολούθησε η κοπή της πίτας και κλήρωση δώρων που έδωσαν χορηγοί της εκδήλωσης.

ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ…

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ.Χρήστος Κορομηλάς σε δηλώσεις του από την Κυπαρισσία τόνισε ότι “το 2019 είναι μια δύσκολη χρονιά με την πρώτη μεταμνημονιακή εποχή, εμείς έχουμε την ευθύνη να ενημερώσουμε τα μέλη μας και την πολιτική ηγεσία ότι υπάρχει επιτέλους στην χώρα μας ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο κάποιοι κάνουν ότι δεν το βλέπουν, το δημογραφικό κι επομένως οφείλει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Πολιτεία η στήριξη των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών στην πράξη” για να εκτιμήσει ότι “έκανα περιοδεία σε όλη την Μεσσηνία διαπιστώνοντας ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει εξαιτίας κυρίως της μείωσης των αγροτικών εισοδημάτων εξαιτίας της μικρής παραγωγής ελαιολάδου οπότε όλες οι οικογένειες θέλουν στήριξη και της αυτοδιοίκησης με τον κόσμο να τα βγάζει πολύ δύσκολα”.

Αποκάλυψε ότι “για πολλές οικογένειες αποτελεί κύριο εισόδημα η ελαιοσυγκομιδή η οποία δεν πήγε καλά οδηγώντας σε εκτροχιασμό το εισόδημα των παραγωγών ενώ οικογένεια από την Τριφυλία που είναι μέλος μας ο πατέρας με ερώτησε τι να πληρώσει πρώτα: τα φροντιστήρια κι έξοδα για τα παιδιά του ή την διατροφή τους οπότε κατανοούμε ότι με αυτό τον τρόπο οδηγούμε οικογένειες σε εξαθλίωση κι αυτό αποτελεί ευθύνη της πολιτείας”.

Ο κ. Κορομηλάς υπογράμμισε ότι σε επαρχιακές πόλεις του Νομού το πρόβλημα εμφανίζεται έντονο με οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα όπως σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, οπότε πρέπει να υπάρξει άλλος σχεδιασμός ώστε να στηριχθεί η τρίτεκνη οικογένεια” ενώ ευχαρίστησε τα μέλη και φορείς που δίνουν πάντα δυναμικό παρών σε πρωτοβουλίες του σωματείου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ