Εγκαινιάζεται από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα αύριο Σάββατο, στο Ξυλόκαστρο, το έργο αναβάθμισης του αισθητικού δάσους Πευκιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το ολοκληρωμένο έργο της αναβάθμισης του αισθητικού δάσους Πευκιά, στο Ξυλόκαστρο, το οποίο υλοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, εγκαινιάζει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας αύριο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί στις 5, στον περίβολο του ναού της Αγίας Βαρβάρας στο Ξυλόκαστρο.

Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας και δήμου, με προϋπολογισμό 756.492 ευρώ, αφορούσε σε παρεμβάσεις προστασίας του εν λόγω δάσους -ενός από τα συνολικά 19 χαρακτηρισμένα αισθητικά δάση της χώρας μας- και συγκεκριμένα, α) στην προστασία του δάσους με την αντικατάσταση της φθαρμένης συρμάτινης περίφραξης, β) στην αντικατάσταση των υφιστάμενων 9 πυλών εισόδου, γ) στην τοποθέτηση ανάλογου φωτισμού για την ασφάλεια και προστασία πολιτών στο πεζοδρόμιο επί της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών και ακόμα δ) στην βελτίωση των συνθηκών αναψυχής με νέους τραπεζοπάγκους, καθιστικά, καλάθια απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες.

“ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ”

Μετά την εκδήλωση των εγκαινίων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας θα παραστεί και θα χαιρετίσει -στην κεντρική αίθουσα της βίλας Σικελιανού, στο Ξυλόκαστρο- τις εργασίες του 1ου Συμποσίου Συμμάχων και Χορηγών του Προγράμματος “Ακούμε τους Νέους”.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία διοργανωτής της οποίας είναι το Καλογεροπούλειο Ιδρυμα Κορίνθου σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Τρίτο Πρόγραμμα και το σωματείο “Διάζωμα” και την οποία -μεταξύ άλλων- στηρίζει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εξ άλλου, αύριο Σάββατο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας αναμένεται να υπογράψει σειρά συμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 330.200 ευρώ, για διάφορα έργα στην Π.Ε. Κορινθίας.

Ειδικότερα, αντικείμενο των συμβάσεων είναι, α) ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Κορινθίας περιόδου 2023 – 2024, έργο 90.000 ευρώ, β) η συντήρηση γεώτρησης του ΤΟΕΒ Ξυλόκαστρου στην περιοχή Βελανίδια, έργο 18.600 ευρώ, γ) η κατασκευή δεξαμενής πολλαπλών χρήσεων στον ΤΟΕΒ Καμαρίου, έργο 74.400 ευρώ, δ) η προμήθεια σωλήνων για τον ΤΟΕΒ Ρίζας και Μεγάλου Βάλτου, έργο 37.200 ευρώ, ε) η συντήρηση της κεντρικής αρδευτικής διώρυγας του ΑΟΣΑΚ για το 2023, έργο 50.000 ευρώ και στ) η συντήρηση και η επισκευή συστημάτων άντλησης υδάτων σε αρδευτικές υποδομές της Κορινθίας, έργο 60.000 ευρώ.